Koolhydraatarme wortel cheesecake bars

Met het voorjaar en pasen in het vooruitzicht, gaat iedereen fanatiek aan de worteltjestaart! Ik wou daar graag een ander variant op maken en bedacht de koolhyraatarme wortel cheesecake bars! Een worteltaart bodem met een cheesecake vulling! Met als verrassing, de worteltaart kruimel topping! Door het gebruik van Steviala producten, zijn de koolhydraatarme wortel cheesecake bars suikervrij! Door het gebruik van o.a. amandelmeel, pecannoten en wortel zijn de wortel cheesecake bars namelijk koolhydraatarm! Benieuwd? Hieronder lees je hoe je ze kunt maken.

koolhydraatarme wortel cheesecake bars

Ingrediënten koolhydraatarme wortel cheesecake bars

Bodem
Vulling
Topping

Bereiding wortel cheesecake bars

Bodem

Voor het maken van de bodem begin je met het voorverwarmen van de oven op 175 graden hete lucht. Vervolgens ga je de roomboter opkloppen met een snufje zout en de Ery-Bronze. Daarna voeg je de overige ingrediënte, behalve de wortel, toe en klopt het tot een glad beslag. Tot slot spatel je de wortel erdoorheen. Zet vervolgens 75 gram van het deeg apart. Daarna druk je het deeg uit in een cakevorm en bakt de bodem voor 30 minuten. Laat de bodem daarna volledig afkoelen. Ga dan verder met de vulling en topping.

Vulling en topping

Voor de vulling voeg je alle ingrediënten bij elkaar en klop dit romig op (ca. 2 min). Giet vervolgens de vulling op de afgekoelde bodem. Daarna voeg je het deeg samen met de kokosmeel in een mengkom. Mix dit goed samen tot er een kruimel deeg ontstaat. Verdeel de kruimels over de vulling. Bak daarna de koolhydraatarme wortel cheesecake bars voor 30 minuten. Laat daarna in de oven volledig afkoelen en zet vervolgens nog voor minimaal 2 uur in de koelkast. (liefst een nachtje).

Bewaar de koolhydraatarme wortel cheesecake bars in de koelkast!

Voedingswaarden

De koolhydraatarme wortel cheesecake bars zijn te verdelen in 12 a 16 stukken. De voedingswaarden zijn gebaseerd op 1/12e deel.
Kcal: 223.1
Kh: 1.8
Ei: 5.0
Vet: 15.3

Tips
  • Liever een echte worteltaart maken? Dan is deze koolhydraatarme worteltaart echt wat voor jou!
  • Liever een andere cheesecake variant maken? Wat dacht je van de koolhydraatarme Salty Karamel cheesecake?
  • De Steviala Frost, Ery-Bronze, Amandelmeel en Kokosmeel zijn te koop op www.steviaproducts.be

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt via social media. Je kunt mij dan taggen op social media met @anne.funhealthyfood

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Yum! Dit weekend gebakken, heerlijk recept! Voor het eerst met Stevia ipv suiker gebakken, maar de smaak is er zeker niet minder om. Mocht zelfs misschien nog wat zoeter.

    • Anne Verhoeve

      Wat goed om te horen! Grappig dat dit je eerste keer met stevia bakken was! Je hoort vaker dat in het begin baksels wel zoeter zouden mogen maar in loop van de tijd hoor ik vaker “oei voor mij wel wat te zoet” haha dus smaken daarin veranderen ook in loop der tijd! Benieuwd naar je volgende baksel!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.