Koolhydraatarme karamel yoghurt cupcakes met salted karamel botercrème

Al een tijd stonden de Griekse yoghurt cupcakes bij mij op de planning. Een simpel beslagje van Griekse yoghurt met amandelmeel en kokosmeel. De cupcakes zijn niet te vergelijken met ‘normale’ cupcakes. De structuur is wat zwaarder. Echter hebben ze juist daarom een lekkere bite. Bovendien zijn de yoghurt cupcakes gezoet met Kristal Sweet van Steviala, waardoor ze suikervrij zijn! Om er een extra twist aan te geven maakte ik er koolhydraatarme karamel yoghurt cupcakes met salted karamel botercrème van. Voor dit recept is het handig om de Callowfit Salty Caramel saus aan te schaffen!* Al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

koolhydraatarme karamel yoghurt cupcakes met karamel botercrème

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme Karamel yoghurt cupcakes?

Topping
 • 100 gram Frost
 • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 30ml Callowfit Salty Caramel saus
 • optioneel: Stukjes salted caramel volgens recept van Steviala. Klik hier.
koolhydraatarme karamel yoghurt cupcakes met karamel botercrème

Bereiding koolhydraatarme karamel yoghurt cupcakes

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Mix daarna de yoghurt met de roomboter, ei, zout, kristal sweet en het bakpoeder. Vervolgens voeg je de amandelmeel en kokosmeel erbij en mixt het geheel tot een glad mengsel. Verdeel het beslag in 6 (siliconen) cupcakevormen. Bak ze gedurende 30 -40 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen en maak ondertussen de botercrème.

Botercrème

Maak de botercrème door de roomboter in een mengkom op te kloppen. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de Frost toe. Klop het geheel daarna 10 minuten met de mixer. Na 5 minuten voeg je de salty caramel saus erbij. Mocht de crème te dun worden, klop dan nog 15 gram extra roomboter erbij. Herhaal dit vervolgens tot er een mooi dikke botercrème ontstaat. Schep de botercrème daarna in een spuitzak met een open ronde spuitmond. 

Haal bij iedere koolhydraatarme yoghurt cupcake op de bovenkant een klein schepje uit in het midden. Gebruik hiervoor een klein koffie lepeltje. Spuit vervolgens in dit hapje een beetje Salty Caramel saus en druk daarna het stukje yoghurt cupcake wat eruit kwam, er weer in. Spuit vervolgens een mooie topping van botercrème op de koolhydraatarme karamel yoghurt cupcake. Tot slot kun je nog wat blokjes salted caramel erover strooien en een swirl van de salty caramel saus als finishing touch. De koolhydraatarme karamel yoghurt cupcakes met karamel botercrème bewaar je in de koelkast.

Voedingswaarden per stuk (1 vd 6)

Kcal: 311.3
Kh: 3.2
Ei: 6.5
Vet: 29.6

Tips:
 • Liever een andere variant cupcake maken? Wat dacht je van deze vanille sponge cupcake met botercreme?
 • Wist je dat je de Callowfit sausjes met 10% korting kunt bestellen? Ga naar callowfit.store en vul de volgende kortingscode in: funandhealthycal10
 • De koolhydraatarme karamel yoghurt cupcakes met karamel botercrème zijn erg machtig. Je kunt ze het beste in 12 porties verdelen!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Zo zeg wat zijn deze lekker! Wat een top traktatie.

  Een verbeterpunt voor mezelf. Ik had geen siliconen muffinvorm dus papieren vormpjes gebruikt. Deze bleven erg plakken dus dit is niet voor herhaling vatbaar.

  • Anne Verhoeve

   Wat leuk om te horen!! Jaa siliconen vorm is wel beter om ze er heel uit te krijgen! Of de kartonnen vormpjes van Hema! Dan krijg je ze er ook goed uit!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.