Koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien

Een tijd geleden deelde ik al een recept voor aardbeien zandgebak met banketbakkersroom. Echter is die erg groot en machtig en besloot ik om kleine aardbeien zandgebakjes te maken. Met de verse producten van DeNotenshop besloot ik aan de slag te gaan om deze koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien te maken. Door het gebruik van Steviala suikervervangers zij de zandgebakjes niet alleen koolhydraatarm maar ook suikervrij! Heerlijk voor bij de thee of als er visite is. De zandgebakjes met aardbeien staan onwijs zomers op tafel! 

Koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien

Ingrediënten zandgebak

bodem zandgebakjes

Ingrediënten vulling 

Topping

Bereidingswijze koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien

Bodem zandgebakjes

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden hete lucht. Vervolgens doe je alle ingrediënten voor de bodem in een beslagkom. Kneed dit vervolgens met je handen tot een deeg. Verdeel daarna het deeg in de bakvorm. Voor dit recept is er gebruik gemaakt van een siliconen bakvorm met 6 rechthoeken van 8x5cm. Druk vervolgens het deeg van de koolhydraatarme zandgebakjes uit in de bakvorm met een opstaand randje. Daarna bak je de zandgebakjes voor ca 15 minuten in de oven. Laat de koolhydraatarme zandgebakjes vervolgens buiten de oven volledig afkoelen.

Vulling

Voeg alle ingrediënten voor de vulling toe aan een mengkom. Klop dit vervolgens het romig op. Daarna gebruik je een spatel om de vulling in een spuitzak te scheppen. Knip daarna het puntje af. Vul vervolgens de koolhydraatarme zandgebakjes met de vulling. Zet ze daarna in de koelkast en ga verder met de topping.

Topping

Pureer eerst 2 aardbeien in een schaaltje. Vervolgens voeg je dit toe 

aan een steelpan. Daarna voeg je het water, Kristal Sweet, citroensap en gelatine poeder toe aan de steelpan. Blijf dit vervolgens roeren tot het een geheel is geworden. Laat het niet koken, maar blijf roeren tot de gelatine is opgenomen.

Vervolgens schenk je het aardbeien mengsel door een zeef in een schaaltje. Laat dit mengsel tot kamertemperatuur afkoelen. 

Haal daarna de koolhydraatarme zandgebakjes uit de koelkast. Snijd vervolgens de aardbeien in dunne plakjes en versier op de vulling van de zandgebakjes. Daarna schep je met een lepeltje over ieder zandgebakjes een beetje van de aardbeien gelatine. Zet vervolgens de koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien in de koelkast, zodat de aardbeien gelatine op kan stijven. Daarna zijn de zandgebakjes klaar om op te smikkelen! 

Koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien


Heb je de koolhydraatarme zandgebakjes met aardbeien gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.