Koolhydraatarme brownie shortbread

Ik heb dit altijd al eens willen maken. Een brownie versus shortbread, ook wel een koolhydraatarme brownie shortbread! Vooral de combinatie van de wat hardere bodem met een zachte brownie! De bodem is gemaakt met Steviala amandelmeel en Kristal sweet vanille. Daarnaast gaat er lekkere cacao doorheen. De cacao koop ik in deNotenshop! De bodem bak je eerst voordat de brownie erop gaat. Zo wordt de bodem wat harder en de brownie blijft lekker smeuïg. De brownie is gemaakt met o.a. gesmolten pure chocolade van Balance chocolade en Live Pure cacao eiwitpoeder. Om er toch nog een extra bite aan te geven, koos ik ervoor om er nog stukjes walnoot doorheen te doen.

koolhydraatarme brownie shortbread
Brownie versus brownie shortbread

Iedereen kent een normale brownie wel. Een lekker zacht chocolade cakeje. Soms zitten er nog chocolade stukjes in verwerkt of zitten er stukjes noot doorheen. Eerder maakte ik al de koolhydraatarme brownie notenbrood en de koolhydraatarme choco brownies. De een heeft veel noten erin en de ander heeft stukjes chocolade cranberry’s erdoorheen. Zo kun je leuk variëren met brownies. Deze koolhydraatarme brownie shortbread maakt het net weer anders. Dit komt echt door de shortbread bodem. Kortom, een geslaagde combinatie. Benieuwd hoe ook jij de koolhydraatarme brownie shortbread kunt maken? Hieronder lees je er meer over!

Ingredienten

Chocolade shortbread
Brownie
koolhydraatarme brownie shortbread

Bereidingswijze brownie shortbread

Chocolade shortbread

Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe aan een mengkom. Mix het geheel tot een glad beslag. Vervolgens bekleed je een vierkante bakvorm (ca 20×20) met bakpapier. Daarna schep je het beslag erin. Bak vervolgens voor 15 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven wat afkoelen. Ga ondertussen verder met het brownie beslag voor de koolhydraatarme brownie shortbread .

Brownie

Zet de oven nu op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je de roomkaas, gesmolten kokosolie, eieren en vanille extract in een mengkom. Mix dit daarna goed door. Vervolgens voeg je de amandelmeel, cacao, kristal sweet vanille, bakpoeder en cacao eiwitpoeder erbij. Mix ook dit daarna goed door. Vervolgens voeg je de gesmolten chocolade en de walnoten eraan toe. Gebruik een spatel om alles goed te mengen. Daarna schep je het beslag op de shortbread. Bak vervolgens de koolhydraatarme brownie shortbread voor nog eens 15 a 20 minuten in de oven. Laat de brownie shortbread daarna buiten de oven volledig afkoelen. Snijd daarna in 16 gelijke stukken. Bewaar de koolhydraatarme brownie shortbread in de koelkast. Ook kun je ze per stuk in de vriezer bewaren.

Heb je de koolhydraatarme brownie shortbread met blauwe bessen gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op socials kan dat met @anne.funhealthyfood

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.