Met de koude dagen in het vooruitzicht, is een heerlijke ovenschotel nooit verkeerd! Ik ben gek op stoofvlees. Met stoofpotje gebruik je vaak heerlijke kruiden. In deze koolhydraatarme stoofvlees ovenschotel heb ik gekozen voor de kruiden van GreenGypsy. Zij verkopen de Winter wonder blend en Garlic heaven kruidenpotjes. Past perfect bij dit recept. Je hebt wel erg veel geduld nodig met dit recept. Ook al is het erg makkelijk, het kost je wel veel tijd. Het stoofvlees en de rode kool moeten een aantal uur pruttelen op het vuur. Zelf maakte ik het stoofvlees en rode kool al een dag eerder. Benieuwd naar de koolhydraatarme stoofvlees ovenschotel? Lees dan snel verder!

Ingrediënten stoofvlees ovenschotel
Stoofvlees
- 600 gram stoofvlees
- 2 uien
- 2 el winter wonder blend kruiden
- 1 el garlic heaven kruiden
- 20 gram amandelmeel
- 100ml rode wijn
- 340ml Bouillon rund
- snufje zout en peper
- scheutje olijfolie
Rode kool
- 300 gram gesneden rode kool
- 25 gram Steviala kristal sweet kaneel
- 4 el basalmico azijn
- 50 gram roomboter
- 1 el winter wonder blend kruiden
- 250 ml water
Topping
- 1/2e bloemkool fijn gehakt
Bereidingswijze ovenschotel
Stoofvlees
Snij de vlees in kleine blokjes. Vervolgens snij je ook de uien in halve ringen. Voeg daarna een scheutje olijfolie in een braadpan. Vervolgens voeg je het vlees en uien eraan toe. Bak daarna rondom bruin aan. Vervolgens voeg je al roerend het amandelmeel erbij. Daarna voeg je al roerend de overige ingrediënten erbij. Vervolgens zet je het vuur laag en laat je het stoofvlees voor de koolhydraatarme stoofvlees ovenschotel voor minimaal 3 uur sudderen.
Rode kool
De rode kool moet minimaal 2 uur sudderen. Je kunt hier dus mee beginnen als het stoofvlees al even op het vuur staat. Voeg het water, kruiden, kristal sweet kaneel, balsamico azijn en roomboter toe aan een pan. Roer dit vervolgens goed door tot de boter is gesmolten. Vervolgens voeg je de gesneden rode kool eraan toe. Roer daarna nog eens goed door. Zet het vuur vervolgens laag en doe de deksel op de pan. Laat de rode kool voor de koolhydraatarme stoofvlees ovenschotel daarna voor minimaal 2 uur sudderen. (Koolhydraatbeperkt: voeg nog 1/2 appel in stukjes eraan toe).
Koolhydraatarme stoofvlees ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Vervolgens voeg je het stoofvlees, inclusief pretje, toe aan een ovenschotel. Daarna schep je de rode kool erop. Vervolgens verdeel je de fijn gesneden bloemkool erover. Bak vervolgens de koolhydraatarme stoofvlees ovenschotel voor 30 minuten in de oven.
Tips
Liever een andere ovenschotel maken? Wat dacht je van een kip shoarma ovenschotel? Of een prei ovenschotel?
Heb je de koolhydraatarme stoofvlees ovenschotel gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne