Koolhydraatarme Griekse yoghurt pannenkoeken

Met dit recept kun je 14 koolhydraatarme Griekse yoghurt pannenkoeken maken. Ideaal om te gebruiken bij het mealpreppen. Deze week maakte ik deze koolhydraatarme pannenkoeken als ontbijt. Zo kan ik elke werkdag een aantal pannenkoeken meenemen in de auto. Het mooie is dat de pannenkoeken ook fijne voedingswaarden hebben. Per pannenkoek is het: 51.9 kcal, 1 khd, 2,3 ei en 3.3 vet. De pannenkoeken zijn daarnaast ook nog eens snel en makkelijk te maken! Door het gebruik van Steviala Sweet Bee, krijgen de pannenkoeken een zoete smaak.

koolhydraatarme griekse yoghurt pannenkoeken

Ingrediënten voor de koolhydraatarme Griekse yoghurt pannenkoeken

  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 50 gram amandelmeel
  • 9 gram bakpoeder
  • 1 el zoetstof (Kristal sweet)
  • 1/2 tl vanille extract
  • Snufje zout

Voor in de pan: roomboter

Koolhydraatarme Griekse yoghurt pannenkoeken

Bereiding koolhydraatarme pannenkoeken

Om deze simpele pannenkoeken te maken, begin je met het opkloppen van de eieren. Voeg daarna de Griekse yoghurt toe en mix dit voor 1 minuut. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en mix het geheel tot een glad mengsel. Verwarm vervolgens een beetje roomboter in de pan en bak hier 2 a 3 pannenkoeken in. (Grote koekenpan van 24cm) herhaal dit tot je beslag op is.

Bewaar de pannenkoeken op een bord in de koelkast, afgedekt met een stuk aluminiumfolie.

Serveertips:

  • Met een plakje kaas
  • Of een schepje mascarpone en aardbeien
  • Beetje Steviala Frost en aardbeien
  • Slagroom en rood fruit

Kortom, genoeg variatie mogelijkheden!

Heb je dit recept gemaakt of hebt je nog tips? Dan vind ik het altijd leuk om hiervan op hoogte gebracht te worden! Je kunt mij taggen op Social Media door @anne.funhealthyfood te gebruiken.

Veel liefs,

Anne

Please follow and like us:

5 Comments

  1. Bedankt voor het delen van deze gezondere variant van de pannenkoek. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten en ga deze zeker eens uitproberen. Wellicht ook een goed idee om ze als ontbijt voor mijn kinderen te maken!

  2. L.van der Wal

    Hallo, Ik heb dit pannenkoek recept gemaakt.Was geen succes.De pannenkoek was te slap om te keren , heb het uiteindelijk als een scrambled pannekoek gemaakt.
    Toch recept goed uitgevoerd.Zo jammer.Niet voor herhaling vatbaar.

    • Anne Verhoeve

      Hey! Wat jammer om te horen, hier nog steeds wel succes qua omdraaien. Het is zeker niet zoals standaard en inderdaad slapper. Wat je eventueel nog anders zou kunnen doen is na opscheppen, deksel op de pan leggen zodat bovenkant goed droog is voordat je omdraait. Zo doe ik het meestal. Hopelijk heeft het scrambled effect wel gesmaakt. Bedankt voor je reactie! Groetjes Anne

  3. Ook bij mij was het moeilijk omdraaien. Ik heb er uiteindelijk wat meer meel in gedaan en toen ging het iets beter. Ik ga het nog eens proberen met een deksel op de pan.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.