Koolhydraatarme prei ovenschotel

Omdat ik zo gek ben op ovenschotels, heb ik een recept voor een koolhydraatarme prei ovenschotel gemaakt. Dit recept is makkelijk te maken en smaakt nog eens heerlijk. Je kunt er voor kiezen om gesneden prei te kopen, maar in verhouding is zelf snijden veel goedkoper. Vandaag kocht ik er 5 voor 1,69 euro bij de Albert Heijn. Met deze hoeveelheden kun je er met 4 mensen van eten. Echter kun je ook een deel invriezen of een deel meenemen als lunch voor de volgende dag. Dit laatste is wat ik heb gedaan.

Ingrediënten voor de koolhydraatarme prei ovenschotel

 • 450 gram prei
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 500 gram gehakt
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 ml verse slagroom
 • 4 eieren
 • 2 el Indiase Tandoori kruiden mix van de Jumbo
 • snufje zout en peper naar wens
 • 50 gram geraspte kaas
 • scheutje olijfolie

Bereiding voor de prei ovenschotel

Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden hete lucht. Daarna start je met de voorbereidingen door de groenten te snijden. Hak de knoflook in fijne stukjes. Snijd daarna de paprika en preien in stukjes en was dit vervolgens in een vergiet schoon. Bak daarna de knoflook in een wokpan met een scheutje olijfolie. Vervolgens bak je het gehakt in de wokpan. Als het gehakt bruin kleurt, bak je de groenten voor 5 minuten mee.

Ondertussen klop je de slagroom op met de eieren en de kruiden. Giet dit daarna in de wokpan erbij en laat het geheel 2 minuten sudderen. Schep vervolgens het mengsel in een ovenschotel. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en bak daarna voor 30 minuten in de oven. Tot slot serveer je de koolhydraatarme prei ovenschotel met wat gemengde sla.

Eetsmakelijk!

p.s. wist je dat dit recept deel uitmaakt van een weekmenu? Bekijk deze snel hier!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op Social Media. Dit kan via social media door @anne.funhealthyfood te taggen!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.