Koolhydraatarme cupcakes met botercrème

Deze koolhydraatarme cupcakes met botercrème zijn snel en makkelijk te maken én zien er schattig uit! De cupcakes zijn luchtig qua structuur en daarom een ideale tussendoortje. De cupcakes zijn suikervrij door het gebruik van Steviala Kristal Sweet en Steviala Frost. Daarnaast zijn ze ook nog eens koolhydraatarm door  het gebruik van amandelmeel. De botercrème zorgt voor een zachte zoete smaak, bijna fluweel te noemen. De Steviala suikervervangers zijn ook veilig te gebruiken voor kinderen. Ons zoontje van 18 maanden heeft ook erg genoten van deze cupcake.

Dit recept is gebaseerd op een suikervrij en koolhydraatarme variant en er is als topping gebruik gemaakt van suikervrije chocolade en aardbeien.

koolhydraatarme cupcakes met botercreme

Ingrediënten voor de koolhydraatarme cupcakes met botercrème

Cupcakes
Botercrème
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram Steviala Frost
  • 90 gram slagroom

Benodigdheden

Bereiding voor de cupcakes

koolhydraatarme cupcakes met botercremeCupcakes

Verwarm de oven voor op 175 C°.  Vervolgens doe je de eieren met de Steviala kristal sweet in een keukenmachine en mix ze op hoge snelheid voor ongeveer 10 minuten. Daarna voeg je de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine en mixt het geheel nog eens 2 minuten. Verdeel daar het beslag over 12 cupcake vormpjes. Bak de cupcakes vervolgens voor 15 minuten in de oven. Laat de cupcakes daarna buiten de oven afkoelen. Maak ondertussen de botercrème.

Botercrème

Mix alle ingrediënten voor de botercrème met elkaar voor ongeveer 2 minuten. Schep de botercrème vervolgens in een spuitzak en zet dit daarna in de koelkast voor ongeveer 10 minuten. De botercrème wordt dan wat harder en hierdoor kun je de cupcakes mooi versieren.

Spuit de botercrème op de cupcakes. Door het gebruik van verschillende soorten spuitmondjes, kun je de cupcakes mooi versieren. In dit voorbeeld is er gebruik gemaakt van een ronde spuitmondje. Zet de cupcakes na het versieren in de koelkast en laat ze voor minimaal 1 uur uitharden. Daarna zijn de koolhydraatarme cupcakes met botercrème klaar om uit te serveren.

Liefs,

handtekening

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden om dat terug te zien via Social Media! Je kunt mij op Instagram taggen door @anne.funhealthyfood te gebruiken.

 

p.s mogelijk ben je ook geïnteresseerd in het recept voor de aardbei zandgebak? Check hem snel hier!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.