Koolhydraatarme portobello hambuger

Deze koolhydraatarme portobello hambuger is een snel en makkelijke maaltijd. De grote portobello champignons zijn een goede en gezonde vervanger voor een broodje. Kort grillen in een pan is al voldoende om ze te kunnen eten. Door het gebruik van de portobelle champignon is het gerecht koolhydraatarm en past daarom goed in een koolhydraatarme levensstijl. De champignons zorgen voor een verzadigd gevoel na het eten. Behalve dat het lekker smaakt, ziet het er nog eens leuk uit om te serveren. Dit recept is gebaseerd op 2 personen. Wist je dat dit recept deel uitmaakt van een weekmenu? Bekijk hem snel hier!

koolhydraatarme broodje hamburger

Hieronder een overzicht om een vergelijking te maken tussen de koolhydraatarme variant en de ‘normale’ variant. Niet alleen de koolhydraten zijn veel lager bij de portobello broodjes, maar ook de kcal liggen een stuk lager.

De voedingswaarde van de portobello ‘broodjes’ (per 100 gram):

 • Energie: 125 kJ (30 kcal)
 • Vet:0.4 g
 • Koolhydraten: 4 g
  • waarvan suikers: 2.5 g
 • Voedingsvezels: 1.5 g
 • Eiwitten: 2 g

Energie: 1150 kJ (275 kcal)De voedingswaarde van de hambuger broodjes (per 100 gram):

 • Vet: 5.5 g
 • Koolhydraten: 45 g
  • waarvan suikers: 4 g
 • Voedingsvezels: 2.5 g
 • Eiwitten: 9.5 g

koolhydraatarme broodje hamburger

Ingrediënten voor de koolhydraatarme portobello hambuger

 • 2 grote portobello champignons (AH)
 • 1/2 ui
 • 2 eieren
 • 100 gram gemengde salade mix
 • 100 gram groenten frietjes (Lidl)
 • 4 hambugers (ca 200 gram)
 • 2 el mayonaisse
 • olijfolie

Bereiding portobello hambuger

Begin met het voorverwarmen van de Airfryer (of oven) op 200 graden. Na het voorverwarmen doe je de groentenfrietjes hierin. Vervolgens bak je ze na aanleiding van de tijdsindicatie op de zak.

koolhydraatarme broodje hamburger

Vervolgens bak je de hambugers gaar in een koekenpan. Daarna spray je de portobello champignons in met olijfolie en leg ze in een grillpan. Bak vervolgens beide kanten voor ongeveer 2 minuten. Daarna bak je een eitje in een pan. Tot slot snij je de ui nog in ringen.

Zodra de groentenfrietjes klaar zijn, ga je de hamburger verder opbouwen. Leg 1 hambuger op je bord, smeer hier wat mayonaisse over. Verdeel daarna wat sla en ui op de hambuger. Dek af met nog een hamburger. Vervolgens leg je hier nog wat sla op en je gebakken eitje. Dek daarna  af met een portobello. Serveer je hamburger met groentenfrieten en je gerecht is klaar om opgegeten te worden.

 

Eetsmakelijk!

handtekening

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.