Koolhydraatarme focaccia met knoflook

Een van de dingen die ik mis met de koolhydraatarme / koolhydraatbeperkte levensstijl is brood! Ik ben gek op brood, alle soorten brood: croissantjes, bolletjes, boterham maar ook focaccia! Daarom ging ik op zoek naar een heerlijk recept voor een koolhydraatarme focaccia! Op internet staan verschillende recepten. Ik heb vervolgens een paar verschillende opties met elkaar gecombineerd. Dit zorgt voor een heerlijke koolhydraatarme focaccia met echte italiaanse smaken en geuren! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Koolhydraatarme focaccia

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme focaccia?

  • 175 gram geraspte mozzarella
  • 25 gram Philadelphia roomkaas
  • 70 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 10 gram bakpoeder
  • 6 gram gist
  • snufje zout
  • 1 tl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 15 gram roomboter
  • italiaanse kruiden

Hoe maak je de focaccia?

Begin met alle ingrediënten klaar te zetten. Verwarm daarna de oven voor op 200 graden hete lucht.

Weeg vervolgens alle ingrediënten af en zet ze aan de kant. Begin met het smelten van de mozzarella en roomkaas in een steelpan. Blijf vervolgens goed roeren tot het volledig gesmolten is. Zet daarna het vuur uit en voeg al roerend de amandelmeel, bakpoeder, gist, zout en ei toe. Roer dit daarna net zo lang door tot er een mooi deeg ontstaat.

Leg het deeg daarna in de bakvorm. In dit recept is er gebruik gemaakt van een 20cm ronde bakvorm. Druk het deeg vervolgens goed aan. Duw er daarna met je vinger een paar kuiltjes in.

Vervolgens ga je verder met de topping. Dit doe je door de roomboter te smelten in de magnetron. Daarna voeg je hier al roerend de italiaanse kruiden aan toe en de olijfolie. Als laatste stap ga je de knoflook in de koekenpan grillen. Daarna pers je de knoflook uit en roer je dit door de boter.

Als je botermengsel klaar is, giet je dit over de bovenkant van de focaccia deeg. Met de bolle kant van de lepel smeer je dit mengsel uit.

Tot slot bak je de koolhydraatarme focaccia voor 15-20 minuten in de oven. De focaccia is heerlijk als hij nog warm is, echter koud wordt de structuur wat krokanter!

Voedingswaarden

De voedingswaarden voor de totale koolhydraatarme Focaccia:

Kcal: 1198
Kh: 10.7
Ei: 75.5
Vet: 89.5

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt via social media. Je kunt mij dan taggen op instagram met @anne.funhealthyfood of op Facebook!

Please follow and like us:

4 Comments

  1. Angelique Janssens

    Vandaag dit geweldig lekker brood gemaakt alleen kwam hij bij mij niet zoals op de foto zo mooi omhoog. Helaas bleef hij bij wat plat 🙈
    Maar de smaak was geweldig!! Love it!!

    Mag ik vragen of jij ook kant en klare geraspte mozzarella hebt gebruikt of rasp jij zelf een bolletje?

    • Anne Verhoeve

      Volgens mij hadden wij elkaar via instagram ook al gesproken he? Maar hij hoeft ook niet zo hoog te worden, de foto lijkt hoger misschien. Ik gebruik kant en klare geraspte mozzarella 9 van de 10 keer omdat als je hem zelf raspt, je kans hebt dat hij toch nog veel natter is en dan gaat je deeg ook anders worden 🙂

  2. wat ziet het er allemaal lekker uit ga snel iets uitproberen
    heb al wat spullen besteld!!

    groetjes gerdien

    • Anne Verhoeve

      Wat leuk om te lezen! Hij wordt veel gemaakt en altijd goede reacties dus ben benieuwd naar jouw ervaring! Geniet ervan. Groetjes Anne.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.