Koolhydraatarme amandelboterkoek

Er staan veel verschillende recepten online voor koolhydraatarme boterkoek, echter zijn de meeste erg droog. In de loop der jaren heb ik al verschillende varianten geprobeerd te maken, maar dit is wel echt de beste tot nu toe! Het grote verschil? Ik heb er een koolhydraatarme amandelboterkoek van gemaakt. Met een heerlijke smaak van vanille, door de Steviala Kristal Sweet Vanille. De amandelboterkoek blijft na een paar dagen zelfs nog smeuïg! Nieuwsgierig? lees dan snel verder!

Koolhydraatarme amandelboterkoek

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme amandelboterkoek?

Amandelboterkoek
Topping
 • Steviala Kristal Sweet Vanille
 • Amandelschaafsel

Hoe maak je de koolhydraatarme amandelboterkoek?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden hete lucht. Meng vervolgens de amandelmeel, geraspte kokos, zout en de suiker met elkaar. Voeg daarna de eieren toe samen met de amandelextract. Spatel het geheel vervolgens goed met elkaar en voeg daarna de roomboter toe. Blijf vervolgens goed doorroeren met de spatel tot er een mooi beslag ontstaat.

Schep het beslag in een grote ronde bakvorm (24cm). Verdeel daarna naar wens het amandelschaafsel erover. Sprinkel tot slot nog wat suiker erover. Bak vervolgens voor 30 a 40 minuten in de oven. De koolhydraatarme amandelboterkoek is klaar als de bovenkant goudbruin gekleurd is.

Tips en voedingswaarden
 • De voedingswaarden zijn gebaseerd op 10 stukken
 • Kcal: 302,8 Kh: 1,8 Ei: 4,7 Vet: 30.2
 • De koolhydraatarme boterkoek kan zowel buiten de koelkast bewaard worden als in de koelkast.
 • Wist je dat de producten van Steviala ook te koop zijn in de webshop van Afvallenmetbregje?

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt via social media. Je kunt mij dan taggen op instagram met @anne.funhealthyfood of op Facebook!

Please follow and like us:

8 Comments

 1. Ik vond hem echt heel vies, sorry!
  Kokos zonder smaak. Ging zo de prullenbak in.
  Zag er prachtig en heerlijk uit!

  • Anne Verhoeve

   Hoi Mieke, wat zonde om te horen zeg! Zo de prullenbak in is altijd zonde! Had je de Kristal Sweet Vanille gebruikt? Zo niet dan wel nog iets van vanille extract toegevoegd? Dat maakt zeker ook wel deel van de smaak namelijk. Hopelijk volgende keer beter!

 2. Kan ik de geraspte kokos ook vervangen door kokos meel? Dat heb ik namelijk wel in huis.

  • Anne Verhoeve

   Hoi Bianca, sorry voor mijn late reactie! Ik krijg nog geen meldingen van de berichten. Weet niet of je dit hebt gedaan? Maar in principe is kokos rasp niet te vervangen door kokosmeel. Dit geeft een heel ander structuur en kokosmeel ontrekt vocht, je cake kan daardoor stuk droger worden.

 3. Wat super lekker en absoluut niet droog. Wel wat aan de zoete kant. Maar echt smullen! Een blijvertje ! Ik heb er een foto van maar weet m niet te plaatsen.

  • Anne Verhoeve

   Super leuk om te horen! Sorry voor mijn late reactie, krijg nog geen meldingen van nieuwe berichten (ben nog aan het stoeien met de instellingen)! Maar echt heel leuk om te horen dat het een blijvertje is. Je zou de volgende keer net wat minder zoetstof kunnen gebruiken. Dit blijft per persoon verschillend waar diegene van houdt!

 4. Bernadette

  Kun je dit ook invriezen?

  • Anne Verhoeve

   Jaa zeker! Zou dan in porties invriezen, kan je er een stukje uithalen als je een eentje wilt eten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.