Koolhydraatarme sushi bonbons met Mayo style saus

Sushi is bij ons thuis toch wel een grote favoriet. Helaas past rijst niet echt in een koolhydraatarm levensstijl. Gelukkig bestaat er tegenwoordig bloemkoolrijst en kun je daar onwijs leuk mee variëren. Zo kun je daar ook sushi rijst van maken. Door de bloemkoolrijst kort te wokken samen met de Mayo Style saus, zout en een scheutje vloeibare zoetstof, heb je een koolhydraatarme variant op sushi rijst! Heerlijk genieten dus. Ik wou geen normale sushi maken en daarom bedacht ik de koolhydraatarme sushi bonbons. Hiervoor heb ik 2 siliconen cupcake bakvormen gebruikt en daar de koolhydraatarme sushi bonbons in gemaakt. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

koolhydraatarme sushi bonbons
Ingrediënten voor de koolhydraatarme sushi bonbons
 • 400 gram bloemkoolrijst
 • 1 avocado
 • 50gram Mayo Style saus
 • 100 gram zalm
 • ½ komkommer in reepjes (geraspt of dun geschild plakje)
 • Tuinkers
 • 2 nori blaadjes
 • sesamzaadjes of maanzaadjes
 • Snufje zout 
 • scheutje vloeibare zoetstof
 • Witte wijn azijn
Bereiding voor de koolhydraatarme sushi bonbons

Eerst ga je de bloemkoolrijst kort wokken in de wokpan met een scheutje witte wijn azijn (2-3 minuten). Vervolgens ga je de Mayo Style saus erdoorheen roeren. Daarna doe je er nog een scheutje zoetstof doorheen en roer alles goed door. Zet vervolgens het vuur uit en ga verder met het opbouwen van je koolhydraatarme sushi bonbons.

koolhydraatarme sushi bonbons

Pak een siliconen bakvorm voor cupcakes en leg hier een stuk huishoudfolie overheen. Druk de huishoudfolie in de gaten. Daarna snij je de norivellen in 12 stukken. Leg vervolgens in ieder gaatje een stukje norivel, daarna leg je er een stukje zalm in, een stukje avocado, wat tuinkers en wat maanzaadjes. Druk vervolgens de bloemkoolrijst in de gaten en laat dit voor ongeveer 30 minuten in de koelkast staan. Daarna kun je de sushi bonbons uit de vormen drukken. Lekker met wat suikervrije soja saus.

koolhydraatarme sushi bonbons

Voedingswaarden per portie

Kcal: 258.5
Kh: 10.8
Ei: 14.6
Vet: 16.9

Tips:
 • Liever een andere variant met sushi maken? Wat dacht je van de Sushi Poke Bowl!
 • Wist je dat je de Callowfit sausjes met 10% korting kunt bestellen? Ga naar callowfit.store en vul de volgende kortingscode in: funandhealthycal10

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.