Koolhydraatarme flammkuchen bodem (basisrecept)

Flammkuchen is ook wel Tarte flambéé. De basis voor een Flammkuchen is een krokante bodem met een dun laagje creme fraiche, uien en reepjes spek. De bodem is officieel van brood gemaakt, welk niet koolhydraatarm is. Daarom maakte ik er een koolhydraatarme versie van. Je kunt eindeloos variëren met de koolhydraatarme flammkuchen bodem. Dit is een van de lekkerste recepten voor een koolhydraatarme flammkuchen bodem die ik tot nu toe geprobeerd heb. Al nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

koolhydraatarme flammkuchen bodem

Ingrediënten voor de koolhydraatarme flammkuchen bodem

  • 250 gram geraspte mozzarella
  • 40 gram roomboter
  • 40 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • Snufje zout

Bereidingswijze koolhydraatarme flammkuchen bodem

Begin met de oven voorverwarmen op 180 graden hete lucht. Vervolgens ga je de mozzarella met roomboter smelten in een steelpannetje. Daarna, als het goed gesmolten is, voeg je de ei eraan toe. Blijf vervolgens roeren tot het goed met elkaar gemengd is. Daarna voeg je de amandelmeel en het snufje zout toe. Blijf vervolgens roeren tot er een deeg ontstaat. Leg het deeg daarna op een stuk bakpapier. Leg er nog een stuk bakpapier of huishoudfolie bovenop. Druk het deeg vervolgens plat met de handen en vervolg met een deegroller om het deeg mooi uit te rollen. Maak de bodem zo dun mogelijk, voor een krokante bite. Je kunt kiezen voor een vierkant, rechthoek of juist een ronde vorm. Bak de bodem voor 15 minuten in de oven tot de bodem goud bruin kleurt. Beleg daarna volgens een van de recepten. 

Hieronder een lijst met verschillende varianten van de Flammkuchen

Voedingswaarden voor de bodem

Kcal: 1227
Kh: 5.7
Ei: 61.9
Vet: 86.2

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.