Koolhydraatarme flammkuchen met paddenstoelen

Als je eenmaal een koolhydraatarme flammkuchen hebt geprobeerd, wil je blijven variëren en experimenteren. Door de krokante bodem van de flammkuchen, heb je een lekkere bite. Voor dit recept is er gebruik gemaakt van het basisrecept voor de koolhydraatarme flammkuchen bodem.
De koolhydraatarme flammkuchen met paddenstoelen zorgt voor een verrassende smaak combinatie. Zelf ben ik erg fan van de combinatie van creme fraiche, rode ui en paddenstoelen. Afgemaakt met een swirl van Fancy Garlic saus. Dit recept is voor 2 personen. Echter is het recept best machtig en zou je 2 stukken als lunch mee kunnen nemen. Koud is de flammkuchen ook erg lekker. Lees snel verder voor het recept!

de koolhydraatarme flammkuchen met paddenstoelen

Ingrediënten voor de koolhydraatarme flammkuchen met paddenstoelen

  • 1 keer recept Flammkuchen bodem
  • 100 gram creme fraiche
  • ½ rode ui in ringen 
  • 175 gram paddenstoelenmix
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • Snufje zout en peper
  • 150 gram rucola sla melange 
  • Swirl van Fancy Garlic saus 
de koolhydraatarme flammkuchen met paddenstoelen

Bereiding koolhydraatarme flammkuchen met paddenstoelen

Maak de bodem van de flammkuchen. Vervolgens smeer je de creme fraiche over de flammkuchen bodem uit. Snij de paddenstoelenmix in plakjes en verdeel over de bodem. Vervolgens verdeel je de uienringen en parmezaanse kaas erover. Tot slot nog wat zout en peper.

Bak vervolgens de koolhydraatarme flammkuchen met paddenstoelen voor nog eens 12-15 minuten in de oven. Daarna kun je de flammkuchen serveren met rucola sla melange erbij en een swirl van Fancy Garlic saus erover.

Voedingswaarden per persoon

Het recept was bedoeld voor 2 personen, maar omdat de koolhydraatarme flammkuchen best machtig is, zou je hem ook in 4e kunnen delen. De voedingswaarden zijn gebaseerd op 3 porties (gemiddelde).
Kcal: 580.9
Kh: 7.6
Ei: 29.5
Vet: 40.9

Tips:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne


Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.