Koolhydraatarme bagels (basisrecept)

Wie is er niet gek op bagels? Op internet staan veel verschillende varianten van koolhydraatarme bagels. Echter hebben ze vaak één ding gemeen, namelijk een basis van gesmolten mozzarella. Met de fathead deeg kun je onwijs variëren. Zo kun je er zoete broodjes van maken of heerlijke hartige broodjes. Dit recept is een basis recept voor koolhydraatarme bagels. Bagels zijn lekker met wat roomkaas, zalm en sla. Of met roomboter, plakje kaas en komkommer. Je kunt er lekker mee variëren, zonder je zorgen te maken over de koolhydraten! Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

koolhydraatarme bagels (basisrecept)

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme bagels?

 • 175 gram geraspte mozzarella
 • 80 gram amandelmeel
 • 40 gram roomkaas
 • 10 gram roomboter
 • 1 ei
 • 6 gram bakpoeder
 • 1 schepje psylliumvezels
 • snufje zout

Hoe maak je de koolhydraatarme bagels?

Zorg dat alle ingrediënten klaar staan en afgewogen zijn. Vervolgens ga je de mozzarella samen met de roomkaas en roomboter smelten in een steelpan. Blijf daarna roeren, met een pollepel, tot de mozzarella volledig gesmolten is. Daarna meng je de amandelmeel samen met de bakpoeder, zout en psylliumvezels in een mengkom. Vervolgens voeg je dit al roerend toe bij de gesmolten mozzarella. Het vuur kan nu uitgezet worden. Als de amandelmeel erdoorheen geroerd is, voeg je het ei nog toe. Blijf vervolgens roeren tot er een deeg ontstaat. Leg dit deeg daarna op een stuk huishoudfolie en wikkel dit in. Leg vervolgens voor 10 a 15 minuten in de vriezer. Je deeg is daarna beter uit te rollen.

Verwarm de oven voor op 185 graden hete lucht. Haal het deeg uit de vriezer en verdeel dit deeg vervolgens in 4 gelijke stukken. Rol dit daarna uit en maak er een cirkel van. Zelf heb ik een siliconen bakvorm gebruikt voor bagels. Versier de bagels met wat zaden. Bak vervolgens voor 15 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen buiten de oven. Bewaar de bagels in de koelkast.

koolhydraatarme bagels
Tips
 • Versier de bagels met pijnboompitten en sesamzaad voordat je ze in de oven zet.
 • Voeg kruiden toe, bijvoorbeeld italiaanse kruiden. Zo krijg je een lekker Italiaans tintje aan je bagels. Ken je het recept voor koolhydraatarme focaccia al? Leuk voor een Italiaanse tafel met bagels en focaccia.
 • Liever wat zoets? Dan kun je er ook nog wat suikervervangers aan toevoegen. Besmeer daarna met roomkaas/mascarpone en wat aardbeien!
Voedingswaarden

Dit recept is voor 4 grote koolhydraatarme bagels. De voedingswaarden zijn per bagel.
Kcal: 287.7
Kh: 1.98
Ei: 14.17
Vet: 24.3


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

2 Comments

 1. Leuk recept:

  Hoeveel weegt ‘een schepje’ vezels?

  Bedankt alvast!
  Groet Edith

  • Anne Verhoeve

   Hoi Edith, dat is een goeie vraag het weegt echt niets dus denk niet dat mijn weegschaal dat überhaupt zou wegen. Er zit een schepje bij het potje van de Kruidvat, welk ik gebruik.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.