Koolhydraatarme flammkuchen met BBQ chicken

Ben jij ook zo gek op BBQ chicken? Ben je de standaard BBQ chicken met salade al zat? Wat dacht je van de koolhydraatarme flammkuchen met BBQ chicken! Echt een heerlijke combinatie van het basisrecept voor de koolhydraatarme flammkuchen bodem met daarop een romige saus van creme fraiche met Callowfit Smokey BBQ saus. Daarop weer stukjes gebakken kip, champignons, en ui. Tot slot nog wat plakjes bacon en een swirl van Smokey BBQ saus. Dit recept is voor 2 personen. Echter is het recept best machtig en zou je 2 stukken als lunch mee kunnen nemen. Koud is de koolhydraatarme flammkuchen met BBQ chicken ook erg lekker. Lees snel verder voor het recept!

koolhydraatarme flammkuchen met bbq chicken

Ingrediënten voor de koolhydraatarme flammkuchen met BBQ chicken

koolhydraatarme flammkuchen met bbq chicken

Bereiding koolhydraatarme flammkuchen met BBQ chicken

Maak de bodem van de flammkuchen volgens recept. 

Bak ondertussen de kipfilet en bacon gaar in een pan. Vervolgens haal je de flammkuchen bodem uit de oven. Roer de creme fraiche door samen met de BBQ saus en italiaanse kruiden. Besmeer vervolgens de bodem met de saus. Strooi daarna de geraspte kaas over de bodem. Snijd vervolgens de kipfilet in kleine stukken en verdeel over de bodem samen met de uienringen en de bacon. Strooi vervolgens nog wat zout over de flammkuchen. 

Zet de flammkuchen BBQ chicken in de oven voor nog eens 12 minuten op 180 graden. Haal de flammkuchen uit de oven en bestrooi met vers gehakte oregano. Tot slot nog een swirl BBQ saus erover en je flammkuchen BBQ chicken is klaar.

koolhydraatarme flammkuchen met bbq chicken
Voedingswaarden per persoon

Het recept was bedoeld voor 2 personen, maar omdat de koolhydraatarme flammkuchen best machtig is, zou je hem ook in 4e kunnen delen. De voedingswaarden zijn gebaseerd op 2 porties.

Kcal: 604.15
Kh: 7.9
Ei: 51.71
Vet: 39.51

Tips:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Sanne-Marly Vermeulen

    Ik kreeg hem helaas niet krokant ☹️ Bodem was heel erg sompig.. Had de bodem juist om dat te voorkomen nog iets langer in de oven gelaten..

    • Anne Verhoeve

      Hey wat vervelend om te horen! Juiste oven stand en temperatuur ook gebruikt? En was je “deeg” toen je hem ging uitrollen niet te nat? Want sommige mozzarellas zijn van zichzelf erg nat en dat kan wel groot verschil maken. Hopelijk volgende keer beter!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.