Koolhydraatarme cheesecake salty karamel

Cheesecake en salty karamel. De combinatie klinkt waanzinnig! De combinatie van de smeuïge no-bake cheesecake versus de salty karamel crunch en smaak is goddelijk. De vulling is op basis van roomkaas en Salty Caramel saus van Callowfit. Echt een waanzinnig lekker sausje. Hier in huis gaat de Salty Caramel saus er snel doorheen…. oeps :). Al nieuwsgierig waar ik het over heb? Ik heb het over een koolhydraatarme cheesecake salty karamel. Dit recept is niet moeilijk. Je hebt alleen wat geduld nodig. De bodem heeft een fijne crunch.. Daarnaast is dit recept suikervrij door de suikervervangers van Steviala. Het fijne van deze koolhydraatarme cheesecake salty karamel is dat je het als ontbijt, tussendoortje of toetje kunt eten. Genieten zonder je zorgen te maken.

koolhydraatarme cheesecake salty karamel

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme cheesecake salty karamel?

Bodem
Vulling
Topping
koolhydraatarme cheesecake salty karamel

Hoe maak je de koolhydraatarme cheesecake salty karamel?

Bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens ga je de roomboter smelten. Voeg daarna alle ingrediënten in een mengkom. Meng het vervolgens tot een homogeen beslag. Vet een siliconen bakvorm in (ca 16cm) en leg een stuk bakpapier de bodem. Verdeel daarna het beslag op de bodem. Bak vervolgens voor 20 minuten in de oven. Laat daarna buiten de oven volledig afkoelen en ga verder met de vulling.

Vulling

Week de gelatine blaadjes in een laagje water voor minimaal 5 minuten. Voeg vervolgens de slagroom, roomkaas en kristal sweet vanille in een mengkom. Klop dit daarna stevig op. Vervolgens voeg je de salty caramel saus eraan toe. Verwarm vervolgens 4el water in een steelpan. Knijp daarna de gelatine uit en voeg toe aan de steelpan. Roer goed door tot de gelatine gesmolten is. Voeg tot slot de gelatine toe aan de slagroommengsel en roer goed door. Schenk vervolgens de vulling van de koolhydraatarme cheesecake salty karamel in de bakvorm. Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast. Daarna voeg je de topping eraan toe.

Voedingswaarden

De koolhydraatarme cheesecake salty karamel kun je in 8 ruime porties verdelen. In 10 punten is ook zeker goed te doen. De voedingswaarden zijn gebaseerd op 1 portie van de 8.
Kcal: 466
Kh: 3.3
Ei: 7.7
Vet: 37.4

Tips

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @anne.funhealthyfood


Please follow and like us:

2 Comments

  1. Vraag;
    Waarom gebruik je in de bodem 2 soorten zoetstof?
    Lekker recept!

    • Anne Verhoeve

      Vaak omdat ik het lekkerder vindt en de structuur van de suikers anders is wat dan lekker uitpakt! Maar je kan ook zeker gewoon 1 soort zoetstof doen, maakt het niet heel veel anders ☺️

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.