Koolhydraatarme beef burger met bacon

Zelf ben ik gek op de BigMac, maar dat is nou niet bepaald een gezonde optie. Daarom ben ik erg blij met de 1.000 island saus van Callowfit. De saus komt enigszins in de buurt van de BigMc saus. Met dit recept voor een koolhydraatarme beef burger met bacon, maak je thuis de klassieker zelf! En eerlijk is eerlijk, zelfgemaakte hamburgers zijn altijd lekkerder! Op deze foto zie je de kleine broodjes van de bakmixen van AdamsBrot. De bakmix is verkrijgbaar in de webshop van Afvallen met Bregje. Je kunt ervoor kiezen om brood weg te laten en er meer salade bij te eten.

koolhydraatarme beef burger

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme beef burger?

 • 400 gram runder gehakt
 • 1 ei
 • 1 kleine ui gesnipperd
 • 1/2tl knoflookpoeder
 • 1tl italiaanse kruiden
 • Snufje zout en peper
 • 4 plakken bacon
 • 1 kleine rode ui
 • 4 bladen sla
 • 1 vleestomaat
 • 1 grote  augurken
 • 4 plakken cheddar kaas
 • 1.000 island saus
 • Optioneel nog hamburger broodje erbij
 • Optioneel nog 150 gram sla melange erbij

Hoe maak je de koolhydraatarme beef burger?

Wil je er een koolhydraatarm hamburgerbroodje bij? Maak deze dan eerst en laat ze vervolgens volledig afkoelen voordat je ze gebruikt bij het opmaken van je bord.

Begin met het maken van de hamburgers. Kneed het rundergehakt met het ei, gesnipperd ui, knoflookpoeder, italiaanse kruiden, zout en peper. Verdeel vervolgens het gehakt in 4e en maak er daarna hamburgers van. Bak vervolgens de hamburgers in een pan. Snij daarna de tomaat in dunne plakken. Vervolgens bak je de bacon krokant in de pan. Daarna snij je nog de ui in ringen en de augurk in plakjes. Als de hamburgers klaar zijn, zet je het vuur uit. Leg daarna nog de plakjes cheddar kaas boven op de hamburger. Nu ga je de koolhydraatarme beef burger opbouwen.

koolhydraatarme beef burger
Bij gebruik van hamburgerbroodje: 

Snij de hamburgerbroodjes open en smeer vervolgens wat 1.000 island saus op de bodem. Beleg daarna het broodje in de volgende volgorde; slablaadje, tomaat, bacon, hamburger, augurk, rode ui en een flinke klodder 1.000 island saus. Tot slot leg je de bovenkant van het broodje erop en je koolhydraatarme beef burger is klaar.

Zonder gebruik van hamburgerbroodje:

Pak een flinke hand sla melange uit de zak en leg dit vervolgens op een bord. Stapel daarna in de volgende volgorde je bord: slablaadje, tomaat, bacon, hamburger, augurk, rode ui en een flinke klodder 1.000 island saus.

Voedingswaarden met broodje per stuk

Kcal: 762.3
Kh: 10.3
Ei: 48.8
Vet: 57.94

Voedingswaarden zonder broodje per stuk

Kcal: 442.5
Kh: 7.26
Ei: 34.47
Vet: 30.58

Tips:
 • Wist je dat je de Callowfit sausjes met 10% korting kunt bestellen? Ga naar callowfit.store en vul de volgende kortingscode in: funandhealthycal10
 • Liever een hamburger die nog lager is in koolhydraten? Wat dacht je van de koolhydraatarme portobello hamburger?

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne


Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.