Koolhydraatarme cake met amandel kokos bites

Sinds een tijdje ben ik fan van de Protein Amandel kokoksbites van Feel Fit uit de webshop van Afvallen met bregje. De ballen zijn opgebouwd met een laagje kokos, laagje zachte proteïne vulling en tot slot een amandel in het midden. Via instagram zag ik iemand een recept plaatsen van een cake met raffaello ballen. Aangezien de amandel kokosbites hier wel op lijken, wou ik dit ook proberen. Daarom maakte ik deze koolhydraatarme cake met amandel kokos bites. Een smeuïge zachte cake, met hier en daar een hapje van de kokos bites! Een heerlijke combinatie om koolhydraatarm te genieten.

koolhydraatarme cake met amandel kokos bites

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme cake met amandel kokos bites?

Hoe maak je de koolhydraatarme cake?

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden hete lucht. Vervolgens ga je de boter romig opkloppen. Daarna voeg je de kristal sweet vanille en roomkaas eraan toe. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en klop nogmaals voor 1 minuut romig op. Daarna voeg je de amandelmeel, snufje zout en vanille extract erbij. Blijf vervolgens mixen tot een glad beslag. Schep het beslag in een cakevorm. Snijdt de amandel kokos bites door midden en verdeel over het beslag. Druk vervolgens nog wat aan zodat ze ook in de cake gaan zitten. Daarna verdeel je het amandelschaafsel erover. Zet de koolhydraatarme cake vervolgens voor 45 minuten in de oven.

Laat de koolhydraatarme cake met amandel kokos bites vervolgens buiten de oven volledig afkoelen. De cake is daarna klaar om in plakjes te snijden.

Voedingswaarden

Per 1/12e stuk koolhydraatarme cake zijn de volgende voedingswaarden van toepassing:
Kcal: 176.8
Kh: 1.3
Ei: 5.6
Vet: 15.8

Tips

Liever anders soort cakejes? Wat dacht je van de cupcakes met botercreme? of de koolhydraatarme yoghurt cupcakes?

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.