Koolhydraatarme flammkuchen broccoli en ham

Omdat de Flammkuchen bodem zo’n fijn recept is om heerlijk mee te variëren, heb ik dit recept ook nog gemaakt. Er staan inmiddels al twee andere recepten op de website voor de koolhydraatarme flammkuchen. Namelijk de koolhydraatarme flammkuchen met paddenstoelen en de koolhydraatarme flammkuchen met BBQ chicken. Daar komt nu deze koolhydraatarme flammkuchen broccoli en ham bij. De combinatie van groenten en BBQ saus is een heerlijke combinatie. De flammkuchen broccoli en ham is ook lekker om koud te eten. Bijvoorbeeld bij de lunch. Al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

koolhydraatarme flammkuchen broccoli en ham

Ingrediënten voor de koolhydraatarme flammkuchen

 • 1 keer recept Flammkuchen bodem
 • 200 gram broccoli roosjes
 • 100 gram champignons
 • ½ rode ui in halve ringen
 • 100 gram Cobourgerham
 • 40 gram Callowfit BBQ saus*
 • 100 gram crème fraiche 
 • 1 el italiaanse kruiden 
 • Snufje zout
 • 50 gram geraspte kaas 
 • Swirl BBQ saus
 • Optioneel: rucola melange erbij 

Bereiding koolhydraatarme flammkuchen broccoli en ham

Maak de bodem van de Fammkuchen volgens recept. 

Kook vervolgens de broccoli beetgaar in ongeveer 5 minuten. Snijdt de champingons in plakjes en de rode ui in ringen.

Roer daarna de creme fraîche door samen met de BBQ saus en italiaanse kruiden. Besmeer vervolgens de bodem met de saus. Strooi daarna de geraspte kaas over de bodem. Leg vervolgens nog de cobourgerham op de bodem. Daarna verdeel je de champingons, broccoli en rode ui over de flammkuchen.

Zet de flammkuchen broccoli en ham in de oven voor nog eens 12 minuten op 180 graden. Haal de flammkuchen uit de oven en bestrooi met vers gehakte oregano. Tot slot nog een swirl BBQ saus erover en je flammkuchen broccoli en ham is klaar.

koolhydraatarme flammkuchen broccoli en ham
Voedingswaarden per persoon

Het recept is voor 2 personen. De voedingswaarden zijn per persoon.

Kcal: 604.15
Kh: 7.9
Ei: 51.71
Vet: 39.51

Tips:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.