Koolhydraatarme blondies met cacaoboter

Blondies hoor ik je denken? Dat is ook wat ik moest doen, toen ik een recept voor blondies op het internet zag. Brownies kennen we allemaal wel, de blondies zijn het witte zusje van de brownie. De blondie bevat geen cacao maar zijn smeuïg door het gebruik van boter en suiker. Op internet staan inmiddels veel verschillende recepten voor koolhydraatarme blondies. Zelf heb ik wat recepten met elkaar gecombineerd en daar is dit recept uitgekomen. Door het gebruik van cacaoboter, heb je toch het idee dat je iets met chocolade aan het eten bent. Dit ondanks dat de officiële blondies geen chocolade bevatten. Maar ach, ben een beetje eigenwijs soms wat betreft recepten! Dat ze zo lekker zouden worden, had ik niet bedacht. Al nieuwsgierig? Hieronder staat het recept voor de koolhydraatarme blondies.

koolhydraatarme blondies

Ingrediënten voor de koolhydraatarme blondies

Topping:

Hoe maak je de blondies?

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens ga je de pindakaas met roomboter en kristal sweet vanille romig opkloppen. Daarna voeg je de eieren er een voor een aan toe en de vanille extract. Daarna voeg je ook nog de cacaoboter toe. Mix het geheel vervolgens voor 2 minuten op hoge snelheid. Tot slot voeg je nog het amandelmeel toe. Roer het amandelmeel vervolgens door het beslag. Schep het beslag in een ingevette bakvorm naar wens (bijvoorbeeld vierkante brownie vorm).

Bak vervolgens de koolhydraatarme blondies voor 25 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen buiten de oven. Daarna kun je de blondies aansnijden. De koolhydraatarme blondies zijn dan klaar om opgegeten te worden. Bestrooi de blondies nog met wat Frost voor het poedersuiker effect.

Bewaar de blondies in de koelkast in een afgesloten trommel, of vries ze in.

koolhydraatarme blondies
Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per stuk. Totaal kun je zo’n 20 koolhydraatarme blondies uit dit recept halen.
Kcal: 111.7
Kh: 0.85
Ei: 3.1
Vet: 10.4

Tips

Liever een ander soort tussendoortje maken? Dan kan ik de suikervrije chocolade fudge of de lowcarb rocky road fudge wel adviseren!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.