Koolhydraatarme notenbrood met blauwe bessen

Al een tijdje stond een heerlijke notenbrood op mijn planning. Met wat verschillende producten in huis ging ik ermee aan de slag. Zo is dit recept voor koolhydraatarme notenbrood ontstaan! In dit recept heb ik gebruik gemaakt van producten van Steviala, Pindakaaswinkel, Green Gypsy kruiden en noten uit de webshop van DeNotenshop. Benieuwd geworden? Lees hieronder hoe ook jij deze heerlijke kleurrijke koolhydraatarme notenbrood kunt maken!

koolhydraatarme notenbrood

Ingrediënten koolhydraatarme notenbrood

koolhydraatarme notenbrood

Bereiding suikervrije notenbrood

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je de natte ingrediënten toe aan een mengkom. Mix het geheel vervolgens goed door. Daarna doe je de noten, amandelmeel, kruiden, zonnebloempitten, Ery-bronze, bakpoeder en zout in een hakmachine. Hak de noten vervolgens naar gewenste grootte. Daarna spatel je de noten door het beslag. Vervolgens spatel je de blauwe bessen er nog bij. Schep het beslag daarna in een bakvorm naar wens. Zelf gebruikte ik 4 kleine springvormen.

Bak vervolgens de koolhydraatarme notenbrood voor ca 50 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen. De notenbrood is ook erg lekker als hij nog een beetje lauw is. Heerlijk met een beetje roomboter erop!

Tips:

  • Je kunt na het bakken nog wat Steviala Frost erover strooien. Een lekkere suikervrije poedersuiker variant!
  • Liever een ander recept met noten? Wat dacht je van de Salty karamel granola? Of de nootrepen?

Heb je de koolhydraatarme notenbrood gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Hoi net jou site ontdekt mooie gerechten wat Ik jammer vind is dat er niet bij staat hoe je het (net als deze notenbrood) het beste kan bewaren of evt kunt invriezen ?

    • Anne Verhoeve

      Sorry een extreem late reactie, maar ik ga het er nu steeds vaker wel bij zetten 🙂 ! Dank je voor de tip!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.