Koolhydraatarme pindakaas cake

Wie houdt er nou niet van pindakaas? Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende soorten pindakaas. Zelf heb ik nog steeds een zwak voor de simpele smeuïge pindakaas. Ik zoek wel een pindakaas die het laagst in koolhydraten is. Voorheen was dit altijd bij de Lidl, maar helaas hebben ze hier het recept van veranderd en dus ook de koolhydraten omhoog gedaan. (jammer lidl…). Nu had ik van iemand een pot Naturel pindakaas gekregen, van de pindakaaswinkel. Hier zit maar 9.7 koolhydraten in per 100 gram. Voor dit recept heb ik deze pindakaas gebruikt. Je hebt echter nog meer soorten pindakaas, die nog lager zijn in koolhydraten! Met de pindakaas maakte ik deze heerlijke koolhydraatarme pindakaas cake. Voor een verrassingseffect heb ik er chocolade cranberries door gedaan van het merk Chokay. De cake is alleen koolhydraatarm als je de cranberries eruit laat. Anders wordt het een koolhydraatbeperkte pindakaas cake. Benieuwd? Lees dan snel verder!

koolhydraatarme pindakaas cake

Wat heb je nodig voor de koolhydraatarme pindakaas cake?

Hoe maak je de pindakaas cake?

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten, behalve de cranberries en pecannoten in een mengkom. Klop het geheel daarna zo’n 2 minuten luchtig op. Daarna spatel je de gehakte pecannoten door het mengsel. Vervolgens hak je de cranberries nog in kleinere stukken en voeg dit ook toe aan het mengsel. Daarna meng je het geheel goed door. Voeg het beslag in een (siliconen) cakevorm. Als je geen siliconen vorm gebruikt, zorg dat je de vorm dan goed invet. Vervolgens bak je de koolhydraatarme pindakaas cake voor ongeveer 45 minuten in de oven. Laat hem daarna buiten de oven volledig afkoelen.

koolhydraatarme pindakaas cake
Voedingswaarden mét dark cranberries

De koolhydraatarme pindakaas cake snijdt je in ongeveer 12 plakken. De voedingswaarden zijn per plak.
Kcal: 280
Kh: 3.76
Ei: 7.6
Vet: 25

Voedingswaarden zonder dark cranberries

De cake snijdt je in ongeveer 12 plakken. De voedingswaarden zijn per plak.
Kcal: 260
Kh: 2.4
Ei: 7.5
Vet: 24.2

Tips

Heb je de koolhydraatarme pindakaas cake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.