Koolhydraatarme nacho’s met gehakt ovenschotel

Naast alle baksels en zoete hapjes, hou ik ook erg van hartige gerechten. Zowel tussendoortjes als avondeten. Dit recept kun je gebruiken voor zowel een tussendoortje op een feestje of als avondeten. Want wie houdt er nou niet van heerlijke cheesy nacho’s met dip of gehakt? Daarom maakte ik deze koolhydraatarme nacho’s met gehakt ovenschotel als avondeten. Lekker met de wraps van Wecare of mama Lupes ! Benieuwd? Lees dan snel verder!

koolhydraatarme nacho's met gehakt

Wat heb je nodig voor de nacho’s schotel?

  • 200 gram runder gehakt
  • 1/2 gesnipperd ui
  • 1 bos lente ui (in stukjes)
  • Een gele paprika
  • Een rode paprika
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 2 tl paprika poeder (mild of pittig naar wens)
  • zout en peper
  • 2 Atkins wraps
  • Geraspte kaas
Guacamole
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 tl citroensap
  • 25 gram roomkaas
  • snufje zout en peper
  • 1 tl knoflooksletten
koolhydraatarme nacho's met gehakt

Bereiding van de koolhydraatarme nacho’s met gehakt

Verwarm de oven voor op 185 graden hete lucht. Vervolgens snijd je de paprika en ui in stukjes. Schep dit daarna in een koekenpan en fruit voor ongeveer 2 minuutjes. Vervolgens voeg je het gehakt en de kruiden toe. Bak daarna het gehakt gaar. Voeg op het einde 2/3e deel van de lente ui toe. Roer vervolgens goed door. Schep daarna de helft in een grote ovenschotel.

Knip vervolgens 1 wrap in 8 puntjes. Doe dit ook bij de andere wrap. Leg vervolgens 8 puntjes verspreid over het gehakt mengsel in de ovenschotel. Verdeel daarna een beetje geraspte kaas erover. Vervolgens schep je de rest van het gehaktmengsel erover. Tot slot nog een laagje wraps en geraspte kaas. Zet de ovenschotel daarna voor ca 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen de guacamole. Schil de avocado en haal de pit eruit. Leg de avocado in een blender. Voeg vervolgens de kruiden, citroensap en roomkaas erbij. Blender het geheel daarna tot een romige guacamole.

Tot slot haal je de koolhydraatarme nacho’s met gehakt ovenschotel uit de oven. Verdeel daarna nog de rest van de lente ui erover. Serveer met een lekkere schep guacamole!

Tips
  • Liever een andere ovenschotel? Wat dacht je van de broccolitaart?
  • Hou je van krokante nacho’s? Leg de 16 punten wrap op een stuk bakpapier en bak op 200 graden zo’n 5-8 minuten. Daarna verwerken zoals in het recept omschreven staat.

Heb je de koolhdyraatarme nacho’s met gehakt ovenschotel gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op Social media kan dat met @anne.funhealthyfood.

 

 

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.