Koolhydraatarme Bossche bol

In ons vorige huis, voor een blauwe muur, maakte ik op 16 januari 2016 voor het eerst een foto van de koolhydraatarme bossche bol. Deze foto is vervolgens nog steeds ‘viral’ aan het gaan op Facebookgroepen! Het is te grappig om je eigen foto voorbij te zien komen. Soms een beetje jammer dat niemand weet dat dat mijn foto was 😉 haha Misschien herken je de foto wel ,zie hieronder!

koolhydraatarme bossche bol

Inmiddels is het 3.5 jaar later en genieten wij nog steeds met enig regelmaat van een heerlijke Bossche bol. Nu ik een eigen website heb, vond ik het tijd om hem ook eens hier te publiceren! Daarom maakte ik van de week een heerlijke gevulde koolhydraatarme Bossche Bol.

In plaats van hem volledig in de chocolade te dippen, koos ik ervoor om zowel witte als melk chocolade te smelten. Deze chocolade verdeelde ik vervolgens over de bovenkant! Perfect voor een extra touch op je bordje. Ben je al benieuwd geworden? Lees hieronder het recept!

koolhydraatarme Bossche bol

Ingrediënten voor de koolhydraatarme Bossche bol

Bereiding Bossche bollen

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens ga je de eiwitten opkloppen samen met het bakpoeder, kaneel en kristal sweet. Zodra het eiwit stijf opgeklopt is, schep je het beslag in een spuitzak. Knip het puntje van de spuitzak. Vervolgens spuit je 6 ronde bollen op een stuk bakpapier. Daarna bak je de bollen voor 30 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Klop vervolgens het slagroom stijf op samen met de kristal sweet. Doe dit daarna in een spuitzak met een klein rond spuitmondje erin. Prik in ieder bossche bol een gaatje in de onderkant. Doe het spuitmondje in het gaatje en spuit net zo lang tot je bossche bol gevuld voelt. Ga door tot alle koolhydraatarme bossche bollen gevuld zijn.

Tot slot smelt je in 2 magnetron bestendige schaaltjes de chocolade. Schep met een lepeltje de chocolade uit de bakjes en verdeel over de bossche bollen.

Zet de koolhydraatarme bossche bollen in de koelkast voor minimaal 15 minuten. Daarna kun ook jij genieten van een heerlijke koolhydraatarme bossche bol.

Voedingswaarden

De voedingswaarden zijn per bossche bol. Het hangt er af welke chocolade je gebruikt. De witte en melk chocolade die ik gebruikt heb zijn uit de webshop van www.afvallenmetbregje.nl. De melk chocolade heeft per 100 gram 0 gram suikers (!) en de witte chocolade heeft 9.6 gram suikers per 100 gram. De voedingswaarden zijn zonder chocolade, zodat je zelf kan kijken wat je eraan toevoegt! De voedingswaarden zijn per koolhydraatarme bossche bol.
Kcal: 151
Kh: 1.4
Ei: 3.5
Vet: 14.6

Tips

Liever een ander heerlijk tussendoortje maken? De lowcarb Rocky Road fudge is ook echt een aanrader!

of wat dacht je van de koolhydraatarme soesjes met karamelroom als vulling?

Heb je de koolhydraatarme bossche bol gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.