Koolhydraatarme soesjes gevuld met karamelroom

Wie houdt er nou niet van soesjes? Dat is wat ik mijzelf vaak afvraag. Ik kan mijzelf wel voorstellen dat je niet gek bent op een bepaalde hoeveelheid (slag)room in het soesje. Echter zo af en toe 1tje kan geen kwaad toch? Met de koolhydraatarme levensstijl kun je ook lekkere suikervrije en koolhydraatarme soesjes maken. Via Facebook gaat een recept + foto van mij nog steeds viral, namelijk de koolhydraatarme bossche bol. Deze heb ik echter nog niet uitgewerkt voor mijn website. De soesjes zijn een kleine variant hierop. Voor de afwisseling koos ik voor een karamelroom vulling ipv standaard slagroom vulling. Dit was een smakelijke verrassing! Benieuwd? Lees dan snel verder!

koolhydraatarme soesjes

Ingrediënten koolhydraatarme soesjes

Soesjes
Vulling
Topping
  • pure chocolade gesmolten
koolhydraatarme soesjes

Bereiding van de soesjes

Soesjes

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens klop je de eiwitten stijf op samen met de kaneel, bakpoeder en kristal sweet vanille. Leg vervolgens een stuk bakpapier op een ovenplaat. Daarna pak je een spuitzak met ronde spuitmond. Schep de opgeklopte eiwit vervolgens in de spuitzak. Spuit daarna op het bakpapier 16 soesjes. Bak vervolgens voor ca 25 minuten in de oven. De koolhydraatarme soesjes zijn klaar als ze mooi goud bruin gekleurd zijn. Laat vervolgens volledig afkoelen.

Vulling

Klop het slagroom op samen met de mascarpone en salty karamel saus. Schep dit vervolgens in een spuitzak met een mini rond spuitmondje (of knip een heel klein puntje van de spuitzak). Prik met een satéprikker onder elk soesje een klein gaatje. Spuit vervolgens hier wat vulling in.

Daarna smelt je de chocolade in de magnetron en versier hiermee je soesjes. Laat de soesjes vervolgens in de koelkast staan. Ze zijn 2-3 dagen na het maken nog lekker. Echter zullen ze wel steeds slapper worden. Vers zijn ze het lekkerst!

Tips:

Heb je de koolhydraatarme soesjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.