Koolhydraatarme pindakaas home made

Pindakaas! Zoals je mogelijk al in veel van mijn recepten hebt kunnen zien, hou ik erg veel van pindakaas! Het liefst gewoon een heerlijke naturel pindakaas. Echter hou ik ook van pindakaas met crunch of smaakjes. Er zijn helaas veel pindakaas soorten die veel toegevoegde suikers bevatten. Zelf heb ik een aantal potten van De Pindakaaswinkel. Zij hebben gelukkig niet veel koolhydraten erin zitten. Máár….. ik had al heel lang op mijn wish list om zelf een home made pindakaas te maken! Toen ik laatst 1 kilo (!) zak ongebrande pinda’s won bij DeNotenshop, wist ik het… ik ga koolhydraatarme pindakaas maken! Om er een speciale touch aan te geven, gebruikte ik de Sweet & Toffee stroop van Steviala. Hieronder lees je hoe ik dat gedaan heb!

koolhydraatarme pindakaas

Ingrediënten voor de koolhydraatarme pindakaas

koolhydraatarme pindakaas

Bereiding home made pindakaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vervolgens leg je de pinda’s op een stuk bakpapier. Rooster daarna de pinda’s voor ca 35 minuten in de oven. Laat ze vervolgens volledig afkoelen. Daarna voeg je de pinda’s toe aan een keukenmachine. Schenk de helft van de kokosolie en Sweet & Toffee erbij. Zet vervolgens de keukenmachine op hoge snelheid tot dat de pinda’s smeuïg beginnen te worden. Voeg dan de rest van de kokosolie en Sweet & Toffee toe en mix voor nog eens 5 a 8 minuten op hoge snelheid. De koolhydraatarme pindakaas is klaar als als je de dikte hebt bereikt die je zelf lekker vindt.

koolhydraatarme pindakaas
Voedingswaarden

De voedingswaarden per 100 gram:
Kcal: 732.5
Kh: 13.5
Ei: 25.2
Vet: 61.7

Tips

Heb je de home made koolhydraatarme pindakaas gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.