Koolhydraatarme gevulde speculaas koeken

Om je Pakjesavond écht af te kunnen maken, zijn deze koolhydraatarme gevulde speculaas koeken wel een aanrader. Ze hebben het formaat van een bonbonnetje, waardoor je van veel verschillende hapjes kunt genieten. De vulling is gemaakt van de zelfgemaakte koolhydraatarme spijs. Echter kun je er ook voor kiezen om de suikervrije marsepein te kopen in de webshop van www.afvallenmetbregje.nl. Dit scheelt je iets aan tijd. Het lastige van dit recept is dat het deeg erg plakkerig is. Dit is ook de reden dat ik ervoor gekozen heb, om het deeg in een siliconen bonbonvorm te drukken. (bijvoorbeeld deze, klik hier). Het resultaat was beter dan ik had verwacht!

Ingrediënten speculaas koeken

koolhydraatarme gevulde speculaas koeken

Hoe maak je de gevulde speculaas koeken?

Voeg het amandelmeel, roomboter, geklutst ei, kristal Sweet Kaneel, zout, bakpoeder en speculaaskruiden toe aan een mengkom. Kneed vervolgens met je handen, of gebruik een keukenmachine met deeghaak, tot alles gemengd is. Leg het deeg vervolgens op een stuk huishoudfolie en wikkel het in. Daarna leg je het deeg voor 1 uur in de koelkast.

Na 1 uur haal je het deeg uit de koelkast. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden hete lucht. Verdeel het deeg in de siliconen bakvorm. Maak vervolgens van het spijs 12 bolletjes. Druk de bolletjes daarna in het deeg. Je zult merken dat het deeg ‘overstroomt’. Smeer dit daarna weer uit over het spijt. Zo heb je een bodem voor de koolhydraatarme gevulde speculaas koeken gemaakt.

Bak de gevulde speculaaskoeken vervolgens voor 25 minuten in de oven. De koeken zijn klaar als ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

Bewaar de koolhydraatarme gevulde speculaas koeken in een afgesloten trommel in de koelkast.

koolhydraatarme gevulde speculaas koeken
Tips

Liever koolhydraatarme pepernoten of taai taai? Dan kan je deze nu ook maken door erop te drukken. Je wordt dan naar de recepten verwezen. Liever een overzicht van alle Sinterklaas recepten? Je vindt ze hier.

Voedingswaarden

Je kunt met dit recept 12 koolhydraatarme gevulde speculaas koeken maken. De voedingswaarden zijn per koek.
Kcal: 98
Kh: 0.77
Ei: 2.6
Vet: 9.1

Heb je de koolhydraatarme gevulde speculaas koeken gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.