Koolhydraatarme speculaas MonChou taart

Ik ben echt gék op MonChou taart. Eerder maakte ik een variant met aardbeien en witte chocolade rasp. Dit recept werd ook gedeeld op de website van Oh My Pie! Wat was dat waanzinnig zeg. Speciaal voor de feestdagen in het vooruitzicht, maakte ik er nog een lekkere speculaas Monchou taart variant van. De koolhydraatarme speculaas MonChou taart heeft een crunchy bodem van gemengde noten. De eerste laag is van de Optimel special: speculaas. Tot slot nog een laagje van de romige MonChou. Kortom, een gouden combinatie! Had je ook al eerder de koolhydraatarme pepernoten gemaakt? En heb je nog over? Dan is het heerlijk om deze als topping te gebruiken! Nog meer sinterklaas receptjes? Je vindt ze hier.

koolhydraatarme speculaas MonChou taart

Ingrediënten voor de speculaas MonChou taart

Bodem
Optimel speculaas laag
 • 1 pot Optimel speculaas
 • 5 gelatine blaadjes
MonChou laag
Topping (optioneel)

Hoe maak je de MonChou taart?

Bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg vervolgens de ingrediënten in een mengkom. Meng daarna alles goed met elkaar. Pak vervolgens een hoge springvorm erbij. Bekleed daarna de springvorm op de bodem en zijkanten met bakpapier. Schep vervolgens het notenmengsel in de springvorm en druk dit goed aan. Bak daarna voor 15 minuten in de oven. laat daarna buiten de oven afkoelen.

Optimel speculaas laag

Leg de gelatine blaadjes in een bakje met water. Laat dit voor minimaal 5 minuten weken in het water. Ondertussen doe je de Optimel kwark in een mengkom en roert dit goed door. Vervolgens verwarm je 3el water op in een steelpan. Knijp daarna de gelatine uit en voeg dit toe aan de steelpan. Blijf roeren tot de gelatine gesmolten is. Schenk vervolgens de gelatine bij de Optimel en roer goed door. Daarna schep je de Optimel speculaas laag in de springvorm. Laat vervolgens voor minimaal 1 uur in de koelkast opstijven, voordat je de volgende laag erop doet.

MonChou laag

Leg de gelatine blaadjes in een bakje met water. Laat dit vervolgens voor minimaal 5 minuten weken. Ondertussen klop je de 200ml slagroom, Monchou en Kristal sweet kaneel met elkaar romig op. Vervolgens verwarm je 50ml slagroom in een steelpan. Knijp daarna de gelatine uit en voeg dit al roerend toe aan het slagroom. Daarna giet je dit bij de MonChou. Klop vervolgens nog op voor 1 minuut. Haal daarna de springvorm uit de koelkast. Giet vervolgens de Monchou op de speculaas laag. Laat dit daarna voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je gaat versieren en/of aansnijden! Het liefst een nachtje, dan trekken de smaken er het beste in én is de koolhydraatarme speculaas MonChou taart het lekkerst.

koolhydraatarme speculaas MonChou taart
Voedingswaarden

De taart is hoger ten opzichte van de koolhydraatarme MonChou taart met aardbeien. Daarom is het wel aan te raden om er zeker 12 punten uit te snijden! De voedingswaarden zijn per punt van de koolhydaatarme speculaas MonChou taart.
Kcal: 246
Kh: 4.3
Ei: 6.77
Vet: 20.9

Heb je de koolhydraatarme speculaas MonChou taart gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

10 Comments

 1. Deze taart lijkt me super lekker, maar zou het het ook alleen met de Optimel speculaas kunnen, zonder de monchou laag? Of mis ik dan de romige smaak?

  • Anne Verhoeve

   Dat kan zeker ook! Je hebt dan wel echt een kwarktaart en geen Monchou taart. De smaak zal zeker ook lekker blijven! De Monchou laag is wel echt het romige van deze taart. 🤗

 2. Ziet er super uit, alleen ik kan nergens vinden hoe groot de springvorm is!?!

  • Anne Verhoeve

   Goedemorgen Linda,

   Ik gebruik eigenlijk altijd dezelfde bakvorm van 16cm breed. Je kan altijd grotere gebruiken maar dan wordt je taart minder hoog! De smaak blijft net zo lekker!! Groetjes Anne

 3. Hoi,
  Heel de buurt afgezocht naar Optimel kwark speculaas. Niette vinden…..nu wel yoghurt gevonden. Moet ik de gelatine dan aanpassen?
  Hoor het graag want ga deze morgenavond voor ons pakjes dag zaterdag maken….
  Dank voor alle geweldige maaksels 😘

  • Anne Verhoeve

   Goedemorgen Marlies! De optimel speculaas is ook een yoghurt variant dus wat dat betreft blijft de gelatine hoeveelheid gelijk 😊! Als je wel dezelfde hoeveelheid yoghurt aanhoudt zit je altijd goed! Veel plezier met maken! Groetjes Anne

 4. Kun je ook andere suikervervanger gebruiken of gewone kristalsuiker en hoeveel moet je dan gebruiken?

  • Anne Verhoeve

   Goedemiddag Diana. Je kunt andere suikervervanger gebruiken. Weet niet met welk merk je normaal werk? Er wordt maar 25 gram suikervervanger gebruikt in dit recept. Omdat ik hem niet te zoet wou maken. Mocht je echte kristal suiker gebruik kun je wel dezelfde hoeveelheid aanhouden. Je kan ook vloeibare zoetstof gebruiken maar dan raad ik je aan 1tl te doen en dan even te proeven! 😀

 5. ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.