Koolhydraatarme brownie notenbrood

Een tijdje terug maakte ik voor deNotenshop een heerlijk receptje voor chocolade notenbrood. De notenrbood heeft de smaak van een brownie en daarom heb ik ervoor gekozen om dit toch een koolhydraatarme brownie notenbrood te noemen. Heerlijk smeuïg en je hebt maar een paar ingrediënten nodig! Door het gebruik van Steviala amandelmeel en kristal sweet is dit recept koolhyraatarm en suikervrij. Daarnaast heb ik in dit recept de grof gehakte notenmix van deNotenshop gebruikt. Ideaal als je even snel iets wilt maken. Benieuwd? hieronder lees je hoe ook jij hem kan maken.

koolhydraatarme brownie notenbrood

Ingrediënten brownie notenbrood

koolhydraatarme brownie notenbrood

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens doe je de amandelmeel, zoetstof, cacao, eieren en gesmolten roomboter in een mengkom. Mix het beslag daarna goed door tot een homogeen mengsel. Vervolgens spatel je de choco rocks en grof gehakte notenmix erdoorheen. 

Daarna schep je het beslag in een (siliconen) cake vorm. Bak de koolhydraatarme brownie notenbrood daarna voor zo’n 30 minuten in de oven. Laat de brownie notenbrood daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Tips

Heb je de koolhydraatarme brownie notenbrood gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

2 Comments

  1. Goedemorgen,
    Even een vraagje, wat voor een vervanger kan ik gebruiken voor Stevia kristal zweet?

    Alvast bedankt , marian

    • Anne Verhoeve

      Goedemorgen! In principe kan elk soort suikervervanger wel gebruikt worden. Weer niet wat u normaal gesproken gebruikt? Meest simpele variant zou je de vloeibare zoetstof van bijv jumbo of Kruidvat kunnen gebruiken. De hoeveelheid is dan op eigen inschatting want het werkt anders tov de Steviala kristal Sweet. Mijn tip js dan, doe eerst een paar druppeltjes en proef even. Tijdens het bakken neemt de zoetkracht nog af dus altijd net iets zoeter dan u anders zou doen.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.