Ben jij net zo gek op cake als dat ik dat ben? Het liefst een lekkere smeuïge cake maar dan ook met een beetje crunch erbij. Daarom is deze koolhydraatarme cake met crunchy noten topping echt een hele fijne combinatie. Voor deNotenshop maakte ik deze heerlijke cake en het voordeel is dat je hem ook kunt invriezen, mocht je niet alles in één keer op willen eten. Hieronder lees je hoe ook jij hem kunt maken!
Ingrediënten voor de cake met crunchy noten
Cake
- 200 gram amandelmeel
- 50 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- 50 gram Steviala Sweet & Gold
- 30 gram gemalen blonde lijnzaad
- 115 gram Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 50 gram gesmolten roomboter of kokosolie
- 10 gram bakpoeder
- 2 tl koekkruiden
- Snufje zout
Topping
- 100 gram grof gehakte notenmix
- 25 gram Steviala Sweet & Gold
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Bekleed vervolgens een brownie bakvorm (20×20) met bakpapier. Daarna doe je alle ingrediënten voor de cake in een mengkom. Klop dit vervolgens op tot een homogeen mengsel. Daarna schep je het beslag in de bakvorm.
Vervolgens doe je de notenmix en de Sweet Bee in een mengkom. Gebruik daarna een spatel om dit goed door te roeren. Verspreid daarna de topping over het beslag in de bakvorm. Bak de koolhydraatarme cake met crunchy noten topping voor zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de koolhydraatarme cake met crunchy noten volledig afkoelen buiten de oven en snijd hem in ongeveer 20 blokjes. Bewaar de stukjes in een afgesloten trommel in de koelkast of in de vriezer.
Tips
Nog meer cake inspiratie?
- Koolhydraatarme pindakaas cake
- Koolhydraatarme cake met amandel kokos bites
- Koolhydraatarme wortel cheesecake bars
- Koolhydraatarme karamel yoghurt cupcakes
- Koolhydraatarme cupcakes met botercrème
Heb je de koolhydraatarme cake met crunchy noten topping gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne