Koolhydraatarme krokante kipnuggets

Een tijd terug maakte ik voor Green Gypsy kruiden een heerlijk receptje. Namelijk kipnuggets! Voor de kipnuggets heb ik gebruik gemaakt van amandelmeel, kaas en eieren. Door deze ingrediënten te gebruiken zijn het niet zomaar kipnuggets, het zijn koolhydraatarme krokante kipnuggets! Ze zijn verrassend makkelijk te maken en onwijs vol met smaak. Hieronder lees je hoe ook jij ze kunt maken!

koolhydraatarme krokante kipnuggets

Ingrediënten kipnuggets

koolhydraatarme krokante kipnuggets

Hoe maak je de koolhydraatarme kipnuggets?

Zet een kleine pan op het vuur met de zonnebloemolie. Vervolgens laat je de olie opwarmen tot ca 180 graden. Ondertussen ga je de kippendijfilet in stukjes snijden. Bak de kippendijfilet stukjes eerst gaar in een koekenpan. Leg de daarna op een stuk keukenpapier en laat dit afkoelen. Vervolgens klop je de eieren op in een ondiep bord. In een ander ondiep bord meng je de amandelmeel, kaas en kruiden. Als de kip is afgekoeld, dip je de kip in het eimengsel en daarna door de amandelmeel mengsel. Leg de kipnuggets daarna voorzichtig 1 voor 1 met een schuimspaan in de hete olie. Bak de koolhydraatarme kipnuggets goudbruin. Haal ze vervolgens weer met de schuimspaan uit de olie en leg ze weer op een stuk keukenrol papier. De kipnuggets zijn nu klaar om te serveren.

Serveertips: 
 • Maak er een heerlijke krokante kipwrap van. Bekleed een wrap met wat mayo, sla, tomaatjes, ui en kipnuggets. Tot slot een swirl honing mosterd saus en je hebt een heerlijke lunch of dinner.
 • Lekker met wat (groenten)frietjes en sla
 • Tot slot ook erg lekker bij de borrel met een dipsausje!
Tips

Heb je de koolhydraatarme krokante kipnuggets gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

6 Comments

 1. Ziet er echt heerlijk uit! Ik eet bijna mijn scherm hah. Ik zal die nuggets maken. Dankzij Fitatu (calorieën tellen) mag ik zo’n goede gerechten eten.

 2. A van der Spoel

  Vraagje, is het ook mogelijk om deze nuggets in de airfryer te maken?

  • Anne Verhoeve

   Late reactie, mijn excuses … maar ik kreeg van een ander te horen dat die ze in de airfryer gemaakt had! Dus dat kan dan wel denk ik 🙂

 3. Wat zijn de voedingswaarden aub

  • Anne Verhoeve

   Heey, sorry heb geen voedingswaarden hierbij berekend. Ik adviseer meestal ook om het zelf uit te rekenen met de producten die je zelf gekocht hebt. Het kan erg schelen qua de koolhydraten. Als ik het wel uitreken en bij een recept plaats, is dat ook maar een indicatie. want ik bereken het met de producten die ik zelf gebruikt heb.

 4. Wat zijn de voedingswaarde aub?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.