Koolhydraatarme marmercake

En dan heb je opeens zin in cake.. je ziet 100 verschillende recepten online voor koolhydraatarme cake. Echter vind ik ze persoonlijk allemaal veel amandelmeel bevatten. Ik wou zelf kiezen voor zo min mogelijk koolhydraten, maar toch een fijne luchtige natte cake. Daarnaast ben ik erg fan van marmercake en besloot ik een luchtige koolhydraatarme marmercake te maken. Met de fijne producten van Steviala en deNotenshop heb ik deze cake in elkaar geflanst. Benieuwd geworden naar het recept? Hieronder lees je hoe ook jij hem kunt maken.

koolhydraatarme marmercake

Ingrediënten koolhydraatarme marmercake

koolhydraatarme marmercake

Bereidingswijze voor de marmercake

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden hete lucht. Vervolgens ga je de eiwitten stijf opkloppen. In een andere mengkom doe je de eigeel, zout en kristal sweet. Klop dit vervolgens romig op. Daarna voeg je de amandelmeel, roomkaas, gesmolten roomboter en bakpoeder toe aan het eigeel. Roer dit vervolgens goed door. Daarna spatel je het eiwit er luchtig doorheen. Verdeel het beslag vervolgens in 2. In mengkom 1 doe je het vanille extract en mengt dit door. Vervolgens in mengkom 2 doe je de cacao en slagroom. Roer ook dit goed door. Daarna gebruik je een siliconen cakevorm (ca 20cm). Schep om en om het beslag in de cakevorm, om een marmereffect te creëren. Bak de koolhydraatarme marmercake voor ca 45 minuten in de oven. Laat hem daarna volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt. Bewaar de marmercake in een afgesloten trommel.

Tips

Heb je de koolhydraatarme marmercake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

9 Comments

 1. Hi! Bedoel je met slagroom opgeklopte slagroom of vloeibare uit een bekertje? En hoeveel koolhydraten bevat een plakje cake ongeveer?

  Groetjes Elza

  • Anne Verhoeve

   Hoi Elza,
   In recepten met slagroom, wordt er altijd de verse ongeklopte variant bedoelt inderdaad! 🙂 heb hem zelf niet uitgerekend qua voedingswaarden, omdat dit erg afhankelijk is welke producten mensen zelf kopen. Ik kijk altijd naar de producten met zo laag mogelijke koolhydraten per 100 gram. Zoals Amandelmeel bijv kan onwijs verschillen en dat geeft een vertekend beeld! 🙂

 2. Thanks! Zou helemaal top zijn als je ook de macronutriënten voor ons had.

 3. Hi!
  Heerlijk smeuïge cake, inderdaad veel lekkerder door roomkaas (ik heb mascarpone gebruikt) en slagroom, veel minder droog. Helaas had ik net wat te weinig stevia in huis, waardoor de cake net wat zoetheid mist. Door Corona is iedereen massaal aan het bakken geslagen (ik woon in Zweden) en dus tijdelijk uitverkocht. Zeker voor herhaling vatbaar!

  • Anne Verhoeve

   Wat een leuke reactie! Dank je wel! Klopt iedereen is thuis aan het bakken nu hé! Hopelijk snel weer verkrijgbaar voor je!

 4. erg lekkere cake. luchtig en toch stevig genoeg om niet uit elkaar te vallen. Heb er voor extra smaak een beetje geraspte kokos door gedaan. Ga hem zeker nog vaker maken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.