Krokante chocolade break met pinda’s

Ik had dit idee al ontzettend lang, maar heb het nooit aangedurfd om het te proberen te maken. Echter maakte ik laatst een heerlijk receptje voor crunchy chocolade bars en met een paar kleine aanpassingen, was de koolhydraatarme krokante chocolade break geboren! Het is een kruising tussen snickers en kitkat. Ook wel een koolhydraatarme kitkat te noemen, want je zou de pinda’s eruit kunnen laten. Ik ben onwijs blij verrast met het resultaat. Ik was erg bang dat de Wecare Crispbread zacht zou worden, maar deze bleef heerlijk krokant! Echt een aanrader en helemaal niet moeilijk te maken. Hieronder lees je hoe ook jij ze kunt maken!

koolhydraatarme krokante chocolade break

Ingrediënten voor de kitkat

koolhydraatarme krokante chocolade break

Hoe maak je de koolhydraatarme krokante chocolade break?

Smelt de pindakaas, chocolade, sweet & gold en kokos olie in een steelpannetje. Zet vervolgens het vuur uit als het gesmolten is. Voeg daarna al roerend de gehakte pinda’s toe en roer dit goed door. Vervolgens pak je een siliconen cakevorm. Besmeer vervolgens de bodem met een dun laagje van de chocolademengsel. Daarna leg je er 1.5 crispbread op. Vervolgens weer een laagje chocolade en zo ga je door tot je crispbread en chocolade mengsel op is. Zorg dat je eindigt met een laagje crispbread. Zet vervolgens de koolhydraatarme kitkat in de koelkast en laat voor ca. 1 uur hard worden.

Smelt tot slot de chocolade voor de topping. Haal daarna de koolhydraatarme krokante chocolade break uit de koelkast en haal hem uit de cakevorm. Schenk vervolgens de gesmolten chocolade erover en zet daarna terug in de koelkast. Laat het opnieuw ca. 1 uur hard worden. Daarna kun je met een warm mes plakjes snijden van de koolhydraatarme krokante chocolade break.

Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt er lange tijd van genieten!

Tips

Liever zin in een ander recept met chocolade? Wat dacht je van de Rocky Road? Of de koolhydraatarme marmercake? Of misschien toch de koolhydraatarme notenbrood?

De Wecare crisp bread kun je kopen door op de ingrediënten bij de ingrediëntenlijst te drukken. Of druk hieronder en je koopt ze bij Lowcarbcenter

Heb je de koolhydraatarme krokante chocolade berak gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Liefs Anne

 

In dit recept wordt er gebruik gemaakt van Affiliatie links. Dit is een speciale link naar een product of website. Als jij dan via die link een aankoop doet, dan verdien ik daar een kleine commissie aan. Dit zorgt ervoor dat ik deze website kan blijven aanbieden bijvoorbeeld! En het belangrijkste, jij betaald hier niet extra voor! Zo help je mij een beetje op weg en ik help jou aan recepten!

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.