• Facebook
  • Instagram
  • E-mail
Fun and healthy food
  • Home
  • Over de site
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Avondeten
    • Toetjes
    • Tussendoortjes
    • Koeken
    • Taart & Cake
    • Sinterklaas
  • Blog
  • Contact
6 februari 2020

Krokante chocolade break met pinda’s

by Anne Verhoeve

Ik had dit idee al ontzettend lang, maar heb het nooit aangedurfd om het te proberen te maken. Echter maakte ik laatst een heerlijk receptje voor crunchy chocolade bars en met een paar kleine aanpassingen, was de koolhydraatarme krokante chocolade break geboren! Het is een kruising tussen snickers en kitkat. Ook wel een koolhydraatarme kitkat te noemen, want je zou de pinda’s eruit kunnen laten. Ik ben onwijs blij verrast met het resultaat. Ik was erg bang dat de Atkins Crispbread zacht zou worden, maar deze bleef heerlijk krokant! Echt een aanrader en helemaal niet moeilijk te maken. Hieronder lees je hoe ook jij ze kunt maken!

koolhydraatarme krokante chocolade break

Ingrediënten voor de kitkat

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram pindakaas
  • 85 gram Steviala Sweet & Gold
  • 35 gram gesmolten kokos olie
  • 100 gram gehakte pinda’s
  • 8 Atkins Crispbread
  • 100 gram gesmolten chocolade voor de topping
koolhydraatarme krokante chocolade break

Hoe maak je de koolhydraatarme krokante chocolade break?

Smelt de pindakaas, chocolade, sweet & gold en kokos olie in een steelpannetje. Zet vervolgens het vuur uit als het gesmolten is. Voeg daarna al roerend de gehakte pinda’s toe en roer dit goed door. Vervolgens pak je een siliconen cakevorm. Besmeer vervolgens de bodem met een dun laagje van de chocolademengsel. Daarna leg je er 1.5 crispbread op. Vervolgens weer een laagje chocolade en zo ga je door tot je crispbread en chocolade mengsel op is. Zorg dat je eindigt met een laagje crispbread. Zet vervolgens de koolhydraatarme kitkat in de koelkast en laat voor ca. 1 uur hard worden.

Smelt tot slot de chocolade voor de topping. Haal daarna de koolhydraatarme krokante chocolade break uit de koelkast en haal hem uit de cakevorm. Schenk vervolgens de gesmolten chocolade erover en zet daarna terug in de koelkast. Laat het opnieuw ca. 1 uur hard worden. Daarna kun je met een warm mes plakjes snijden van de koolhydraatarme krokante chocolade break.

Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Je kunt er lange tijd van genieten!

Tips

Liever zin in een ander recept met chocolade? Wat dacht je van de Rocky Road? Of de koolhydraatarme marmercake? Of misschien toch de koolhydraatarme notenbrood?

Heb je de koolhydraatarme krokante chocolade berak gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:
error

Berichtnavigatie

Koolhydraatarme marmercake
Atkins vanille Monchoutaartje

Share your thoughts Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

Facebook

Pagina’s

  • Blog
  • Contact
  • Home
  • Over de site
  • Recepten

Nieuwste berichten

  • Koolhydraatarme nieuwjaarsbollen
  • Koolhydraatbeperkte winterse roomkaas staaf
  • Koolhydraatarme milkyway repen
  • Koolhydraatarme s’mores bars
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
error

Heb je genoten van de site? Deel het met je vrienden :)

  • Follow by Email
  • Facebook
    Facebook
  • Twitter
  • Instagram