Atkins vanille Monchoutaartje

Ken je dat, dat je soms wat anders wilt voor je ontbijt? In plaats van elke keer een standaard bakje yoghurt met wat nootjes. Daarom maakte ik laatst een mini Atkins vanille Monchoutaartje. Dan heb je een mooie portie voor 2 dagen, maar je eet toch heel anders dan zomaar een bakje yoghurt! Je kunt ook heerlijk varieënrn met de topping. De basis is gericht op de smaken van vanille, door o.a. de Atkins Shake poeder vanille te gebruiken! Naast dat dit taartje koolhydraatarm is, is hij ook suikervrij door het gebruik van de Atkins en Steviala producten. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Atkins vanille Monchoutaartje

Ingrediënten Atkins Monchoutaartje

Bodem
Topping

Bereiding Atkins Vanille MonChoutaartje 

Oven voorverwarmen op 175 graden. Vervolgens alle ingrediënten voor de bodem, behalve de endulge crispy chocolate bar, met elkaar mengen. Daarna kun je de endulge bar er doorheen roeren. Bodem vervolgens uitdrukken in een ronde bakvorm (18cm). Bak daarna voor 18-20 minuten in de oven. Vervolgens de bodem voor het Atkins vanille Monchoutaartje buiten de oven laten afkoelen.

Gelatine voor min 10 weken in koud water. Vervolgens 200ml slagroom met de Monchou en Kristal Sweet stevig opkloppen. Daarna 50ml slagroom opwarmen in een pannetje. Knijp daarna de gelatine uit. Voeg dit vervolgens al roerend door de opgewarmde slagroom. Als dit gesmolten is, zet je het vuur uit. Schenk de slagroom al roerend door de MonChou mengsel. Giet vervolgens in de bakvorm op de bodem. Zet daarna de Atkins vanille Monchoutaartje voor ca 2 uur in de koelkast. 

Maak af met topping naar wens. Bijvoorbeeld nog gehakte atkins repen, geraspte chocolade of een beetje yoghurt.

Tips

Liever een ander soort MonChoutaartje maken? Wat dacht je van de speculaas MonChoutaartje? Of de MonChoutaart met aardbeien?

Heb je de Atkins vanille MonChoutaartje gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.