Koolhydraatarme vanille cake

Ik heb al veel verschillende koolhydraatarme cakes gemaakt, maar was tot op heden niet 100% tevreden. Daarom ben ik blijven experimenteren en de verhoudingen heb ik aangepast. Met deze heerlijke koolhydraatarme vanille cake als resultaat! De cake ruikt naar een ouderwetse eigen gebakken cake. Daarnaast is de structuur ook erg fijn. Met het gebruik van de Steviala suikervervangers, amandelmeel en kokosmeel, is deze cake koolhydraatarm én suikervrij! Heerlijk onbezorgd genieten. Je kunt zelf altijd nog ingrediënten toevoegen aan de cake, bijvoorbeeld blauwe bessen of frambozen. Of heb je liever een marmercake? Wat dacht je van de koolhydraatarme marmercake van mijn website! Hieronder lees je hoe ook jij de koolhydraatarme vanille cake kunt maken.

koolhydraatarme vanille cake

Ingrediënten

koolhydraatarme vanille cake

Bereiding van de vanille cake

Start met het voorverwarmen van de oven op 175 graden hete lucht. Vervolgens klop je de eieren voor ca 2 minuten romig op. Daarna voeg je de overige ingrediënten eraan toe en mixt vervolgens het geheel goed door tot een glad beslag. Schep daarna het beslag in een cakevorm. Bak de vanille cake vervolgens voor ca 55 minuten in de oven.

Laat de koolhydraatarme vanille cake daarna buiten de oven volledig afkoelen. De cake is daarna klaar om aan te snijden en om ervan te gaan genieten! Zo simpel is dit recept.

Heb je de koolhydraatarme vanille cake gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

4 Comments

 1. Linda van der Sman

  Dit is nu echt een heerlijke cake, komt erg in de buurt van een gewone cake. Top!
  Ik doe hem in mijn oven 45 min en komt er goed uit.

 2. Anette van Tol

  Nog even een vraagje ik heb een elektrice oven kan ik de cake dan op 150 bakken ?
  Gr Anette

 3. Jaaa deze is wél lekker! Gemaakt omdat mijn ouders op bezoek kwamen en mijn vader moet oppassen met suiker. Heb wel appels en kaneel toegevoegd en geen vanille want dat had ik niet.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.