Koolhydraatarme stracciatella kwarktaart

Ben je het ook zo zat om elke keer een bakje yoghurt te pakken en dan zelfgemaakte granola erdoorheen te doen? Het is toch veel leuker om te ontbijten met taart!! Daarom heb ik een onbijttaartje gemaakt van standaard yoghurt en zelfgemaakte granola! Je kunt met de bodem uiteraard varieren tussen de verschillende zelfgemaakte granola’s van de website. Bijvoorbeeld de salty karamel granola , koolhydraatarme chocolade granola of de citroen granola. Voor dit recept heb ik de granola best basis gehouden, omdat de vulling al voldoende smaak zou bevatten! Met als resultaat deze koolhydraatarme stracciatella kwarktaart!

koolhydraatarme stracciatella kwarktaart

Ingrediënten koolhydraatarme stracciatella kwarktaart

Bodem
Vulling

Bereidingswijze voor de kwarktaart

Bodem

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe aan een mengkom. Mix dit daarna goed door tot een egaal beslag. Bekleed vervolgens een ronde springvorm (ca 16cm) met bakpapier. Schep daarna het beslag op in de springvorm. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem en maak een opstaand randje. Bak vervolgens de bodem voor 18 a 20  minuten in de oven. Haal daarna de springvorm uit de oven en gebruik een beker op de bodem goed aan te drukken en de zijkanten aan te drukken. Laat de bodem voor de koolhydraatarme stracciatella kwarktaart vervolgens volledig afkoelen.

Vulling

Week de gelatine blaadjes voor ca 10 minuten in een laagje water. Vervolgens klop je de griekse yoghurt, roomkaas, sweet & vanilla en de Atkins shake poeder goed met elkaar door. Verwarm vervolgens 25ml slagroom in een steelpannetje. Knijp daarna de gelatine uit en laat dit al roerend smelten in het slagroom. Giet het slagroom vervolgens al roerend door de Griekse yoghurt. Daarna spatel je de gehakte chocolade erdoorheen en giet de vulling in de springvorm. Vervolgens laat je de koolhydraatarme stracciatella kwarktaart voor minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast. Je stracciatella kwarktaart is dan klaar om aangesneden te worden!

Heb je de koolhydraatarme stracciatella kwarktaart gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.