Koolhydraatarme citroen pistache cannoli

Al een hele lange tijd stond het maken van cannoli op mijn to-do-list. Ik heb veel gezocht op internet naar verschillende recepten van de originele italiaanse cannoli. Hieruit bleek dat de meeste gemaakt werden door de frituren. Dit wilde ik niet doen en ben verder gaan brainstormen. Ik had al eens eerder een recept gemaakt voor Steviala voor stroopwafels. Ik bedacht dat ik op dezelfde manier ook wel een variant kon maken voor de koolhydraatarme citroen pistache cannoli. Door het gebruik van de ingrediënten van het rolletje, zijn ze niet alleen suikervrij maar ook koolhydraatarm! Na het afkoelen zullen de rolletjes heerlijk krokant worden en vol van smaak! Ben je al nieuwsgierig aan het worden? Hieronder lees je hoe ook jij ze kunt maken! Let op, je hebt dan wel een wafelijzer nodig voor ronde platte wafels! 

koolhydraatarme citroen pistache cannoli

Ingrediënten voor de cannoli

Rolletjes
Vulling
Topping
koolhydraatarme citroen pistache cannoli

Bereidingswijze koolhydraatarme citroen pistache cannoli

Verwarm de wafelijzer voor. Vervolgens voeg je alle ingrediënten voor de rolletjes in een mengkom. Gebruik vervolgens een spatel om alles goed met elkaar te mengen. Laat het beslag van de cannoli daarna voor ongeveer 2 minuten staan. Vervolgens schep je met een lepel een bolletje in het midden van de wafelijzer. De wafel is daarna klaar als hij mooi goudbruin gekleurd is. Haal de wafel vervolgens van de wafelijzer door middel van een spatel. Leg de wafel daarna op een snijplank en wacht een paar seconden. Vervolgens rol je de wafel met je handen op. Leg daarna het rolletje aan de kant en ga net zo lang door tot je alle rolletjes voor de koolhydraatarme citroen pistache cannoli gemaakt hebt.

Klop vervolgens alle ingrediënten voor de vulling romig op. Daarna schep je de vulling in een spuitzak. Vervolgens vul je de rolletjes met de ricotta vulling. Tot slot dip je de uiteinden in de gehakte pistache noten en je koolhydraatarme citroen pistache cannoli is klaar om op te eten!

koolhydraatarme citroen pistache cannoli
Tips:
 • Als je de rolletjes nog niet vult, zijn ze langer houdbaar in een afgesloten trommel buiten de koelkast. De vulling kun je los in de spuitzak bewaren zodat je ze de volgende dag nog vers kunt vullen.
 • Wel gek op de zoet zure smaken van citroen? Maar heb je geen wafelijzer in huis? Dan zijn de koolhydraatarme citroen cupcakes ook zeker aan te raden! 

Heb je de koolhydraatarme citroen pistache cannoli gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

4 Comments

 1. Really fantastic. it looks so good! can’t wait to try it for myself 🙂 I checked whether this dish would exceed my caloric requirement and I can eat it today! Super I’m so happy, thank you for this receipt ! btw I recommend Fitatu app to calculate calories 🙂 if you care od course..

  • Anne Verhoeve

   Aaah thanks good luck and hopefully they taste nice!!
   I don’t count calories (yet) but I will remember your tip!

 2. Lijkt me heerlijk , maar kan het ook zonder de psyliumvezels , of is er vervanging daarvoor te gebruiken?

  • Anne Verhoeve

   Heey! Dank je wel 😊 je kan het zonder de vezeltjes doen alleen heb je wel ander structuur en kans dat het meer plakt / minder goed rolt. Heb het zelf nog niet geprobeerd met wat anders, dus durf dat niet zo 123 te zeggen 😄! Je koopt ze overigens gewoon bij een Kruidvat bij de medicijnen/vitaminen afdeling!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.