Koolhydraatarme aardbeien bavarois taart

Voor deNotenshop wilde ik graag een heerlijke zoete zomerse taart maken! Wat is er nou een betere combinatie dan taart en aardbeien? Zelf ben ik gek op aardbeien en om dit te combineren met romige bavarois en biscuit! Daarom bedacht ik een taart met een verrassing, namelijk de biscuit aan de binnenkant en de aardbeien bavarois eromheen! Zo heb je in eerste instantie niet gelijk door wat voor heerlijke koolhydraatarme aardbeien bavarois taart je voor je neus hebt staan! Liever een ander soort gebak maken met aardbeien? Wat dacht je van de aardbeien zandgebak? Hieronder lees je hoe ook jij de koolhydraatarme aardbeien bavarois taart kunt maken.

Ingrediënten voor de bavarois taart

Biscuit
Vulling 
Aardbeienbavarois
Topping
koolhydraatarme aardbeien bavarois taart

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme aardbeien bavarois taart

Biscuit

Maak eerst de biscuit door de oven voor te verwarmen  op 160 graden hete lucht. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor het biscuit in een mengkom en mix luchtig voor 2 minuten. Voeg daarna het beslag toe aan een 12cm spring bakvorm. Bak vervolgens voor 40-45 minuten in de oven. Laat daarna volledig buiten oven afkoelen.

Vulling

Klop het slagroom voor de vulling stijf op samen met de kristal Sweet. Snijd vervolgens het biscuit door de midden en verdeel het slagroom en de aardbeien erover. Leg daarna het ander deel van het biscuit er weer op. Pak een springvorm van 16cm en bekleed deze op de bodem en zijkanten met bakpapier. Leg vervolgens het biscuit in het midden van de springvorm en zet in de koelkast. Ga verder met de aardbeienbavarois.

Aardbeienbavarois

Week de gelatine blaadjes voor ca 10 minuten in water. Verwarm vervolgens de aardbeien samen met de kristal sweet en citroensap in een steelpan. Pureer daarna tot een gladde jam. (Pas op, het is heet!). Knijp vervolgens de gelatine uit en voeg dit al roerend toe aan de aardbeien. Zet daarna het vuur uit en laat het een beetje afkoelen voor zo’n 5 minuten.

Klop vervolgens het slagroom stijf op. Spatel daarna de aardbeienjam door het slagroom. Schep dit vervolgens in de springvorm. Laat de koolhydraatarme aardbeien bavarois taart daarna opstijven voor minimaal 4 uur in de koelkast! 

Je kunt de bovenkant van de taart nog versieren met hazelnootjes, Ruby chocolade en aardbeien. Bewaar de taart in de koelkast. 

Heb je de koolhydraatarme aardbeien bavarois taart gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.