Koolhydraatarme s’mores bars

Je hebt marshmallows, koekjes en chocolade… wat krijg je dan? Een heerlijke lekkernij waar je niet genoeg van kunt krijgen. Een tijd geleden maakte ik koolhydraatarme marshmallows. Dit recept komt van @Keto_lotus via Instagram. Nu heb ik voor dit recept de verhoudingen een beetje aangepast. Door het recept van de marshmallows, wou ik dolgraag s’mores bars maken! Een bodem van shortbread, vulling van koolhydraatarme marshmallows en on top heerlijke chocolade. Door dit te combineren, ontstonden daar de koolhydraatarme s’mores bars!

koolhydraatarme s'mores bars

Ingredienten s’mores bars

Bodem
koolhdyraatarme marshmallow
Topping

Bereidingswijze

Bodem

Verwarm de oven voor op 170 graden hete lucht. Voeg daarna alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Meng dit vervolgens tot een egaal beslag. Daarna bekleed je een bakvorm van 20×20 met bakpapier. Verdeel het beslag vervolgens in de bakvorm en druk goed aan. Bak de bodem vervolgens voor 15 minuten. Laat daarna de bodem voor de s’mores bars volledig afkoelen buiten de oven.

Marshmallow

Klop de eiwitten stijf op. Vervolgens doe je het water, vanille extract en kristal Sweet vanille in een steelpan. Laat dit daarna koken voor ca 2 minuten. Voeg vervolgens het gelatine poeder erbij. Roer dit goed door tot het gelatine is gesmolten. Laat voor nog 1 minuut door borrelen. Daarna zet je het vuur uit. Zet vervolgens de mixer opnieuw aan bij de eiwitten. Giet al roerend het suikerwater toe aan de eiwitten. Blijf daarna voor 5 minuten mixen. Schep vervolgens de marshmallow op de shortbread bodem. Verdeel de marshmallow daarna gelijkmatig en zet in de koelkast. Na 1 uur ga je verder met de chocolade topping voor de koolhydraatarme s’mores bars.

Chocolade topping

Smelt de chocolade volgens de au-bain-marie methode. Daarna voeg je al roerend de slagroom toe. Schenk daarna de chocolade topping over de marshmallow. Laat de koolhydraatarme s’mores bars in de koelkast staan voor nog een uurtje. Daarna kun je ze met een scherp mes aansnijden.

Tip

Heb je de koolhydraatarme s’mores bars gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

 

 

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.