Koolhydraatarme milkyway repen

Wie kent ze niet… een lekker reepje milkyway. Vroeger veel van gesnoept (oeps). Maar nu al echt een hele lange tijd niet. Ik weet dat de vulling heerlijk zacht en romig was. Beetje lijkend op een nougat vulling, alleen dan zachter. Toen ik de marshmallows had gemaakt voor de koolhydraatarme s’mores bars, wou ik ook de milkyway proberen. Na een aantal pogingen kwam daar dan eindelijk de koolhydraatarme milkyway tot leven! Ik ben een perfectionist wat betreft recepten maken. Ik weet van mijzelf dat ik zeker nog ga proberen om het nog meer richting de nougat vulling te krijgen. Maar voor nu ben ik verliefd op deze koolhydraatarme milkyway repen. De vulling is zacht, sponzig en vol van smaak. Benieuwd? Lees dan snel verder!

koolhydraatarme milkyway

Ingrediënten voor de milkyway

Koolhydraatarme milkyway vulling
Topping

Bereidingswijze voor de koolhydraatarme milkyway

Milkyway vulling

Bekleed een vierkante bakvorm (ca 20×20) met bakpapier op de bodem en de zijkanten. Vervolgens voeg je 1 eiwit, snufje zout, eiwitpoeder en vanille extract toe aan een mengkom. Mix het geheel daarna tot een glad mengsel en zet even aan de kant. Vervolgens voeg je de kristal sweet vanille, sweet & vanille en water toe aan een steelpan. Laat dit voor ca 2 min koken. Roer tussendoor wel even door. Daarna voeg je al roerend de gelatine poeder toe. Blijf roeren tot de gelatine is gesmolten. Vervolgens laat je het nog voor 1 minuut na borrelen. Vervolgens voeg je het andere eiwit toe aan een mengkom. Mix dit eiwit daarna stijf op. Voeg al roerend het eiwit mengsel erbij. Daarna voeg je al roerend het suikerwater erbij. Mix daarna voor nog 5 minuten op middelhoge snelheid door. Vervolgens schep je de milkyway vulling in de bakvorm. Zet daarna de koolhydraatarme milkyway voor 2 uur in de koelkast.

Chocolade topping

Smelt de chocolade samen met de kokosolie volgens de au-bain-marie methode. Als de chocolade is gesmolten, laat je dit weer afkoelen tot kamertemperatuur. Haal daarna de koolhydraatarme milkyway vulling uit de koelkast. Snij deze vervolgens eerst door de helft. Daarna snij je de helften weer in 5 dunne repen. Dip de repen een voor een in de chocolade. Tip: leg satestokjes naast elkaar op een snijplank. Leg de milkyway repen op de satestokjes. Als ze allemaal gedekt zijn met chocolade, zet je de snijplank in de koelkast. De koolhydraatarme milkyway repen zijn klaar als de chocolade hard is geworden. Enjoy!

Heb je de koolhydraatarme milkyway repen gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.