Koolhydraatbeperkte winterse roomkaas staaf

Ben jij nog op zoek naar een lekker smeerseltje voor tijdens de tapas of tijdens het gourmetten? Of lekker op een kaasplankje met crackertjes. Zoek niet verder, want met deze koolhydraatbeperkte winterse roomkaas staaf steel jij de show! Je kunt uiteraard variëren wat betreft de noten, maar bij deze roomkaas staaf is er gekozen voor een winterse combinatie. Kaneel, sinaasappel, honing, cranberries, walnoten en pistache. Aangezien ik zelf zo min mogelijk koolhydraten wil gebruiken, heb ik gekozen voor Steviala Sweet Bee. Een heerlijke combinatie met een zachte structuur van het roomkaas en de bite van de nootjes en cranberries. 

Het is een snel en makkelijk receptje waarvan niemand verwacht dat jij dit zelf gemaakt hebt. Je hebt alleen even wat geduld nodig om het roomkaas weer op te laten stijven in de vriezer en koelkast. Je hebt daarnaast ook niet veel materiaal nodig. Mocht je hele noten hebben, kun je deze klein malen in een keukenmachine. Een handige tip, bij deNotenshop verkopen ze ook de noten in kleine stukjes kant en klaar! Ben je zo klaar. Verder heb je alleen een stuk huishoudfolie nodig. Kortom een ideaal receptje met weinig materiaal maar met heerlijke ingrediënten. Liever een ander winters gerechtje maken? Wat dacht je van de Kerststol?

koolhydraatbeperkte winterse roomkaas staaf

Ingrediënten roomkaas staaf

Bereidingswijze van de koolhydraatbeperkte winterse roomkaas staaf

Begin met het voorbereiden van de noten. Maal de cranberries, walnoten en pistache fijn in de keukenmachine. Vervolgens mix je de mascarpone, roomkaas en gesmolten roomboter romig op. Blijf dit daarna voor nog 2 minuten op hoog tempo mixen. Vervolgens voeg je de Sweet Bee, kaneel, zout en sinaasappelsaptoe aanhet roomkaas mengsel. Daarna mix je dit nog eens goed door. Schep vervolgens 1/4e deel van het notenmengsel bij de roomkaas. Gebruik een spatel om het notenmengsel goed te verdelen. 

Leg een stuk huishoudfolie op je keukenblad. Schep daarna het roomkaas op het huishoudfolie. Rol dit vervolgens op in een staaf van ca 20cm. Leg de roomkaas staaf vervolgens in de vriezer voor ca 15 minuten.

Na 15 minuten rol je het huishoudfolie weer uit. Leg daarna de overige gemalen noten op je keukenblad en rol de roomkaas staaf hierin. Zorg dat heel de staaf bedekt is met het notenmengsel. Vervolgens rol je de koolhydraatbeperkte winterse roomkaas staaf weer terug in het huishoudfolie en leg dit daarna voor minimaal 1 uur in de koelkast. 

De winterse roomkaas staaf is ongeveer een week houdbaar in de koelkast in een afgesloten trommel of stuk huishoudfolie. Serveer de koolhydraatbeperkte winterse roomkaas staaf bij de tapas, crackertjes, soep, gourmetten of bij een kaasplankje. 

Voedingswaarden per 100 gram

Kcal: 370
Kh: 8.4
Vet: 34.2
Ei: 8.3

Heb je de koolhydraatbeperkte winterse roomkaas staaf gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.