Koolhydraatarme nieuwjaarsbollen

Het einde van het jaar komt er weer aan! Iedereen gaat weer aan de oliebollen en appelflappen. Nu is het een hele uitdaging op koolhydraatarme oliebollen te maken. Na verschillende pogingen oa met kwarkbollen, zijn deze koolhydraatarme oliebollen ontstaan. Omdat het geen echte oliebollen zijn en je het ook echt niet zo moet vergelijken, heb ik ervoor gekozen om ze koolhydraatarme nieuwjaarsbollen te noemen! Maak de in de middag en je kunt ze in de avond heerlijk opsmikkelen met lekker veel Steviala Frost eroverheen! Lekker met nog wat koolhydraatarme cannoli rolletjes erbij en je bent op en top in nieuwjaars sferen!

Ingrediรซnten koolhydraatarme nieuwjaarsbollen

  • 1L zonnebloemolie

Bereidingswijze koolhydraatarme oliebollen

Giet de zonnebloemolie in een pan. Zet daarna het vuur aan. Als je het hebt, gebruik dan een thermometer om de temperatuur goed in de gaten te houden. Laat de olie vervolgens tot ca 160 a 170 graden komen. Meng daarna alle ingrediรซnten voor de koolhydraatarme nieuwjaarsbollen met de mixer tot een egaal beslag. Voeg vervolgens naar wens nog wat krentjes of gedroogde cranberryโ€™s toe. Dit geeft de koolhydraatarme oliebollen een extra bite. Daarna laat je de kom voor minimaal 15 minuten rusten.

Vervolgens gebruik je 2 lepels en maak er 5 bollen van. Schep daarna 3 bollen voorzichtig in de olie. Draai ze tussendoor een aantal keer om. Na ca 10 minuten zijn ze klaar. Schep de koolhydraatarme nieuwjaarsbollen vervolgens in een vergiet. Laat ze afkoelen en daarna kun je genieten van heerlijke koolhydraatarme oliebollen!

Voedingswaarden

Per oliebol, er vanuitgaande dat je 5 grotere oliebollen maakt.

  • kcal: 147
  • kh: 1.6
  • ei: 8.9
  • vet: 11.9

Heb je de koolhydraatarme nieuwjaarsbollen gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.