Koolhydraatarme kwarktaartje

Na het delen van dit koolhydraatarme kwarktaartje met frambozen en aardbeien op Instagram, werd iedereen enthousiast! Maar zeg ook eerlijk, hij ziet we ook uit om op te (ver)eten! Een lekkere bodem met daarop een heerlijke romige vulling. Zelf heb ik er collageen poeder van Keton1 toegevoegd. Dit is niet noodzakelijk, maar wel fijn als je koolhydraatarm eet en wat extra’s kunt gebruiken! Op de website van keton1 lees je meer informatie hierover. Verder heb ik het lekker gezoet met Steviala suikervervangers! Uiteraard de Steviala Kristal Sweet Vanille, want ik ben gek op vanille! Hieronder lees je ook hoe jij ze kunt maken. Je kunt met dit recept 2 ontbijttaartjes van 10cm maken. Zelf kreeg ik maar een halve op, maar dat is voor iedereen anders! Liever een ander koolhydraatarm kwarktaartje maken? Wat dacht je van deze?

Koolhydraatarme kwarktaartje met frambozen en aardbeien

Ingrediënten voor een koolhydraatarme kwarktaartje

Bodem

Vulling voor een koolhydraatarme kwarktaartje

 • 50 gram diepvries frambozen
 • 75 gram diepvries aardbeien
 • 20 gram Steviala Kristal sweet vanille
 • ½ tl citroen sap
 • 100 ml Slagroom
 • 200 gram griekse yoghurt
 • 5 gelatine blaadjes
 • Optioneel: 1tl dragon fruit poeder
 • Optioneel: ½ scoop collageen poeder keton1

Topping

 • Paar aardbeien
 • Paar frambozen
 • Callowfit chocolade saus

Bereidingswijze van het kwarktaartje

Bodem

Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens klop je de roomboter samen met de steviala kristal sweet op. Daarna voeg je de overige ingredienten toe. Klop het geheel vervolgens tot een glad beslag. Bekleed 2 springvormen (10cm) met bakpapier. Verdeel het beslag in de bakvormen en bak ze voor ca 25 minuten in de oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Vulling koolhydraatarme kwarktaartje

Week de gelatine in koud water voor ca 10 minuten. Vervolgens doe je de citroensap, frambozen en aardbeien in een steelpan. Breng dit daarna al roerend aan de kook. Vervolgens roer je de kristal sweet vanille erbij. Na 5 minuten zet je het vuur uit. Schep de vruchten in een zeef boven een mengkom. Druk al de vruchtensappen eruit. Roer vervolgens de gelatine door de vruchten tot dit gesmolten is. Daarna klop je de slagroom romig op met griekse yoghurt, dragon fruit en collageen poeder. Vervolgens spatel je het vruchtensap door het slagroom mengsel. Spatel de vulling daarna in de springvorm. Laat de koolhydraatarme kwarktaartjes met frambozen en aardbeien voor ca 4 a 6 uur in de koelkast opstijven, het liefst een nachtje.

Decoreer een koolhydraatarme kwarktaartje met frambozen, aardbeien en chocolade saus.

Heb je een koolhydraatarme kwarktaartje met frambozen en aardbeien gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.