Koolhydraatarme bonbonnetjes

Heb je altijd al je eigen bonbonnetjes willen maken? Deze koolhydraatarme bonbonnetjes zijn lekker én makkelijk te maken. Als je de stappen volgt, kun jij dit ook! In verband met Valentijnsdag heb ik gekozen voor koolhydraatarme Valentijn bonbons! Ze zien er door de gevriesdroogde aardbeien extra liefdesvol uit! Je kunt de bonbons natuurlijk in allerlei soorten siliconen vormen maken! Dit recept maakte ik speciaal voor DeNotenshop en is dan ook op hun website ook te bewonderen! Meer chocolade recepten? Wat dacht je van de suikervrije rocky road? Of koolhydraatbeperkte arretjesdonuts? Of toch liever speculaas bonbons?

koolhydraatarme bonbonnetjes

Ingrediënten voor de bonbonnetjes

Porties: 18

Bereidingswijze koolhydraatarme bonbonnetjes

Begin met het romig opkloppen van de roomboter. Zet daarna de machine uit en ga verder met de chocolade. Vervolgens zet je een steelpannetje met een laagje water op het vuur. Zet hier vervolgens een kommetje op met 100 gram chocolade erin. De chocolade smelt nu volgens de au-bain marie methode. Haal daarna het kommetje van de steelpan.

Spatel daarna de overige chocolade er doorheen. Als alle chocolade is gesmolten, zet je de keukenmachine weer aan. Giet vervolgens heel langzaam de chocolade bij de roomboter. Roer dit door tot de chocolade mooi romig geworden is. 

Vervolgens hak je de pistachenootjes fijn en verkruimel je de aardbeien naar wens. Verdeel dit aan de onderkant van de siliconen bonbonvorm.  Schep de chocolade daarna in de spuitzak. Vervolgens verdeel je de chocolade over de bonbonvormpjes. Je maakt er ongeveer 18 liefdesbonbons van. Zet de chocolade daarna in de koelkast. Als de chocolade hard geworden is, kun je ze uit de vorm halen. Bewaar de koolhydraatarme bonbonnetjes in de koelkast voor ongeveer 2-3 weken.

Voedingswaarden per bonbonnetje

Kcal: 65.1
Kh: 1.0
Vet: 6.0
Ei: 1.0

Heb je een koolhydraatarme bonbonnetjes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Dat kan dat met @anne.funhealthyfood.

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.