Stiekem wilde ik een nieuw receptje maken van de koolhydraatarme MonChou taart, alleen dan met de smaken van tiramisu. Ik besloot om een brownie bodem te maken. Een lekkere bodem van boter, cacao en amandelmeel. Ik gebruikte de cacao van Denotenshop.nl en de suikervervanger en amandelmeel van Steviala.eu. Daarboven op een vulling van slagroom en mascarpone. Gezoet met Steviala kristal sweet vanille en een 1/2 kopje koffie! Optioneel kun je ervoor kiezen om nog amaretto toe te voegen. Zo ontstond deze koolhydraatarme brownie tiramisu taart! Hieronder lees je hoe ook jij hem kunt maken!

Ingredienten voor de brownie tiramisu taart
Brownie bodem
- 100 gram gesmolten roomboter
- 20 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- 20 gram Cacao
- 2 eieren
- 50 gram Steviala amandelmeel
- 1/2tl vanille extract
- 1/4 tl baking soda
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- Optioneel: 1 el amaretto
Vulling
- 250 ml slagroom
- 200 gram Mascarpone
- 30 gram Steviala Kristal Sweet Vanille
- 3 gelatine blaadjes
- 1/2 kop koffie
- optioneel: 2 schepjes collageen poeder Keton1
- optioneel: 1 el amaretto
Topping voor de koolhydraatarme brownie tiramisu taart
- 5 gram cacao poeder
- 20 gram geraspte suikervrije pure chocolade
Bereidingswijze voor de tiramisu taart
Brownie bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten toe aan een mengkom. Klop dit daarna door tot een mooi glad beslag. Bekleed vervolgens een ronde springvorm (16cm) met bakpapier. Druk daarna het beslag uit op de bodem. Bak de bodem voor 20-25 minuten in de oven. Laat daarna de bodem voor de koolhydraatarme brownie tiramisu taart buiten de oven volledig afkoelen.
Tiramisu vulling
Week vervolgens de 3 gelatine blaadjes in een laagje water voor minimaal 10 minuten. Klop daarna de slagroom romig op samen met de mascarpone en kristal sweet vanille. Verwarm daarna 1/2 kopje koffie in een steelpan en smelt de gelatine blaadjes hierin. Voeg vervolgens de gelatine koffie toe aan de mengkom en mix het geheel nog door voor 1 minuut. Schep de vulling daarna op de afgekoelde bodem. Zet daarna de koolhydraatarme brownie tiramisu taart in de koelkast. Laat dit vervolgens voor minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Topping
Haal de taart vervolgens uit de koelkast en verdeel er met een zeefje wat cacao overheen. Tot slot verdeel je de geraspte chocolade erover. Je taart is nu klaar om te serveren. Vervolgens snijd je er ongeveer 10 punten uit. Bewaar de taart in de koelkast voor max 5 dagen.
Voedingswaarden van de koolhydraatarme brownie tiramisu taart
Per puntje (1/10) brownie tiramisu taart
Kcal: 298
Netto kh: 2.3
Ei: 4.5
Vet: 29.9
Heb je de koolhydraatarme brownie tiramisu taart gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne