Koolhydraatarme sushi pokebowl

Deze koolhydraatarme sushi pokebowl ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk! Koolhydraatarm en sushi? ja, die combinatie is zeker mogelijk! In plaats van sushi rijst wordt er gebruik gemaakt van bloemkoolrijst. De bloemkoolrijst kun je zelf maken of gebruik maken van de kant en klare bakken. Zelf koop ik een hele bloemkool en gebruik mijn keukenmachine om er zelf rijst van te maken. Je kunt je pokebowl vullen met allemaal dingen die jij zelf lekker vindt. In dit voorbeeld gebruik ik de ingrediënten die ook op de foto staan. De ingrediënten zijn gebasseerd op 2 personen. Je kunt ook kiezen om de koolhydraatarme sushi bonbons te maken!

koolhydraatarme sushi pokebowl

Ingrediënten voor de koolhydraatarme sushi pokebowl

 • 300 gram bloemkoolrijst
 • 1 avocado
 • 150 gram zalmfilet
 • 100 gram komkommer
 • 100 gram garnalen
 • 3 el rijstazijn
 • 20 gram radijs
 • 40 gram julienne wortel
 • 2 tl Steviala Kristal sweet
 • 1 tl zout
 • 1el knoflooksletten Green Gypsy
 • 10 gram roomboter
 • 2 nori vellen

Bereiding sushi pokebowl

Een belangrijk onderdeel van de sushi pokebowl is de rijst. Omdat in dit gerecht gebruik gemaakt wordt van bloemkoolrijst, is de bereiding iets anders. Als eerste begin je met het maken van de rijstazijn. Verwarm de rijstazijn in een steelpan. Daarna voeg je de Steviala kristal sweet en het zout toe. Vervolgens roer je dit door tot de kristal sweet en zout zijn opgelost. Giet daarna de rijstazijn in een schaaltje en laat deze op kamertemperatuur afkoelen.

Vervolgens pak je een grote wokpan en schep hier de bloemkoolrijst in. Verwarm dit daarna voor 2 minuten. Schenk vervolgens de rijstazijn door de bloemkoolrijst en roer dit goed door. Daarna zet je de pan uit en laat de bloemkoolrijst afkoelen. Je rijst voor de koolhydraatarme sushi pokebowl is nu klaar.

Verdeel in beide schalen 1 nori vel. Vervolgens verdeel je de bloemkoolrijst over de twee schalen en begin met opmaken met je koolhydraatarme sushi pokebowl. In dit voorbeeld zie je zalmfilet, gewokte garnalen in roomboter en knoflooksletten kruiden, gesneden avocado, sliertjes komkommer, radijsjes en julienne wortel. Je kunt eindeloos variëren!

Heb je nog bloemkoolrijst over? Kijk dan snel nog naar dit recept, zodat je morgen weer een avondmaaltijd kunt maken!

Eetsmakelijk!

Heb je de koolhydraatarme sushi pokebowl gemaakt? Dan zou ik het erg leuk vinden om dit te horen! Je kunt mij op instagram taggen met @anne.funhealthyfood of een bericht delen op Facebook!

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.