Herinner je de koolhydraatarme pecannoten karamel bars nog? Wat een hit zijn die! Zoveel bereiken reacties erover gehad. Daarom bedacht ik er nog een variant op. Namelijk de koolhydraatarme s’mores karamel koeken. Een lekkere krokante shortbread bodem met daarop suikervrije marshmallows en suikervrije chocolate chips. Daarna nog een laag karamel en tot slot een laagje gesmolten suikervrije pure chocolade. Kortom een goddelijke combinatie van verschillende lagen! Benieuwd? Hieronder lees je hoe ook jij ze kunt maken!

Ingrediënten voor de koeken
Bodem
- 100 gram amandelmeel
- 35 gram gesmolten roomboter
- 20 gram kristal sweet vanille
- 3 gram bakpoeder
- 1 eigeel
- 1/2tl vanille extract
Karamel vulling
- 60 gram roomboter
- 100 ml slagroom
- 50 gram Steviala Sweet & Gold
- 40 gram Steviala ery-bronze
- 1tl zeezout
s’mores topping
- 24 gram marshmallows
- 30 gram melk choco drops
Chocolade topping
- 75 gram suikervrije pure chocolade
- 10 gram roomboter
Bereidingswijze van de koolhydraatarme s’mores karamel koeken
Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht. Vervolgens voeg je alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom. Meng het geheel vervolgens goed door. Daarna bekleed je een bakvorm van 20×20 met bakpapier. Druk het deeg voor de bodem van de koolhydraatarme s’mores karamel koeken goed uit. Daarna bak je de bodem voor ca 15 minuten goudbruin. Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
Voeg vervolgens de ingrediënten voor de karamel toe aan een steelpan. Laat dit al roerend koken. Blijf roeren tot het indikt. Zet daarna het vuur uit en laat de karamel een beetje afkoelen. Roer daarna nog eens goed door. Je karamel is nu klaar voor het opbouwen van de koolhydraatarme s’mores karamel koeken.
Snij de marshmallows in de lengte door de midden. Vervolgens verdeel je alle marshmallows over de bodem. Daarna verdeel je de choco chips eroverheen. Vervolgens schenk je de karamel erover. Zorg dat de karamel goed verdeeld is over alle marshmallows. Daarna zet je de bakvorm in de koelkast en laat de karamel voor minimaal 30 minuten hard worden.
Smelt de chocolade volgens de au-bain-marie methode. Je zet een steelpan met een laagje water op het vuur. Op de pan zet je een schaaltje met de chocolade en de roomboter. Je chocolade smelt door de stoom die aan de onderkant van je schaaltje. Verdeel daarna de chocolade over je s’mores karamel koeken. Zet dit vervolgens opnieuw terug in de koelkast voor ca 1 uurtje. Daarna maak je een scherpe mes warm en snij daarna de koolhydraatarme s’mores karamel koeken in 12 koeken.
Voedingswaarden van de s’mores karamel koeken (1/12)
Kcal: 197
Kh: 3.9
Netto Kh: 1.7
Ei: 4.7
Vet: 21.8
Heb je een koolhydraatarme s’mores karamel koeken gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @anne.funandhealthyfood