Koolhydraatarme witte chocolade rocky road

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik gek ben op Rocky Road. Maar wat is Rocky Road nou eigenlijk? Eigenlijk is een blokje koolhydraatarme rocky road niets anders dan een combinatie van koekjes, chocolade, noten en snoepjes. Nu heb ik op mijn website al verschillende soorten rocky roads gemaakt. Onder ander de sinterklaas rocky road, rocky road fudge, amandelpasta rocky road en liefdes bonbonnetjes. Hier miste ik alleen een lekkere witte chocolade rocky road bij! Daarom maakte ik voor DeNotenshop.nl een heerlijke variant van de rocky road. Namelijk de koolhydraatarme witte chocolade rocky road!

Met dit recept maak je maar liefst 24 lekkere blokjes koolhydraatarme witte chocolade rocky road. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er grotere blokjes van te maken, maar hou dan wel de voedingswaarden in de gaten! Benieuwd hoe jij ze kunt maken? Lees dan snel door hier beneden!

koolhydraatarme witte chocolade rocky road

Ingredienten rocky road

Bodem
Witte chocolade topping
Topping voor de witte chocolade rocky road
koolhydraatarme witte chocolade rocky road

Bereidingswijze koolhydraatarme witte chocolade rocky road

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Vervolgens doe je alle ingrediënten voor de bodem in de mengkom. Mix het geheel dan goed door. Daarna bekleed je de bakvorm met bakpapier. Verdeel het deeg dan gelijkmatig op de bodem. Bak de bodem voor 20 minuten in de oven. Laat de bodem voor de witte chocolade rocky road daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Ga nu de chocolade smelten volgens de au-bain-marie methode. Vul een steelpan met een laagje water. Zet de steelpan op het vuur. Daarna doe je de chocolade en kokosolie in een hittebestendig bakje. Zet het bakje op de steelpan en laat de chocolade smelten. Roer het tussendoor goed door. Giet de chocolade daarna op de bodem van de koolhydraatarme witte chocolade rocky road. 

Hak vervolgens de noten en smarties naar gewenste grootte. Snij daarna de marshmallows in stukjes. Verdeel vervolgens de noten, smarties, marshmallows en gevriesdroogde aardbeien over de nog gesmolten witte chocolade. Druk dit vervolgens wat aan. Zet de witte chocolade rocky road vervolgens in de koelkast om de chocolade hard te laten worden. Dit duurt ca 2 uurtjes. Daarna kun je de witte chocolade rocky road in 6×4 stukjes snijden. Bewaar de witte chocolade rocky road voor maximaal 14 dagen in de koelkast of vries ze in. Dan zijn ze na 6 maanden nog lekker.

Voedingswaarden per blokje witte chocolade rocky road (1/24)

Kcal: 111.5
Vet: 10
Kh: 1.5
Ei: 1.6

Heb je de koolhydraatarme witte chocolade rocky road gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op instagram kan dat met @anne.funhealthyfood en op Facebook kan dat met @lekker.afvallen.met.anne

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.