Koolhydraatarme chocolade cheesecake cakejes

Mijn zoontje wou graag iets lekkers maken met de nieuwe Steviala pure suikervrije chocolade chips. Hij bedacht om donuts te maken. Echter leek het mij leuker om een soort paas cakejes te maken. Daarom pakte ik mijn siliconen paaseieren vorm erbij en gingen wij aan de slag! Het resultaat is een super zacht en romig cakeje. Door het gebruik van roomkaas en de Steviala druppels cheescake, heb ik ze gedoopt tot koolhydraatarme chocolade cheesecake cakejes. Liever een echte cheesecake maken? Wat dacht je van de cheesecake met suikervrije witte chocolade?

Koolhydraatarme chocolade cheesecake cakejes

Ingredienten voor de cheesecake cakejes

Benodigdheden voor de chocolade cheesecake cakejes
  • Oven
  • Mengkom
  • Mixer
  • Siliconen paaseieren vorm (8 stuks)
  • Spatel
koolhydraatarme chocolade cheesecake cakejes

Bereidingswijze koolhydraatarme chocolade cheesecake cakejes

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
  2. Voeg vervolgens de margarine, eieren en roomkaas toe aan de mengkom. Mix dit daarna romig op.
  3. Daarna voeg je de amandelmeel, kristal sweet vanille, zout, cheesecake druppels, bakpoeder en cacao toe aan de mengkom. Mix dit vervolgens goed door.
  4. Daarna spatel je de suikervrije chocolade chips door het beslag. Spatel vervolgens het beslag in een spuitzak en knip het puntje af. Vul daarna de 8 vormpjes.
  5. Bak de koolhydraatarme chocolade cheesecake cakejes vervolgens voor 20 a 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.
  6. Bewaar de koolhydraatarme chocolade cheesecake cakejes in een trommel in de koelkast voor ca 7 dagen. Of vries ze in voor ca 3 maanden.
Voedingswaarden

Met dit recept maak je 8 koolhydraatarme chocolade cakejes. Per cakeje heb je de volgende voedingswaarden:

Kcal: 99
Kh: 2.4
Ei: 6.1
Vet: 10.1

Heb je de chocolade cheesecake cakejes gemaakt? Dan zou ik het leuk vinden als je dit deelt op social media en mij daarin tagt! Op Instagram en Facebook kan dit met @anne.funhealthyfood.

Please follow and like us:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.